Mainos

Pimeillä markkinoilla kaupattava kasvuhormoni potenssilääkettä

Pimeillä markkinoilla Genotropin-nimisenä kasvuhormonina myyty lääke on osoittautunut impotenssin hoitoon tarkoitetuksi lääkeaineeksi. Tätä Caverject-lääkettä ei lääketietokirja Pharmaca Fennican mukaan saa käyttää yhdessä muiden lääkkeiden kanssa eikä sitä saa antaa naisille.

Keskusrikospoliisi varoitti joulun alla pimeästi myydyistä Genotropin-ampulleista, joita epäiltiin väärennetyiksi. Ampulleja löytyi joulukuun puolivälissä Jyväskylässä tehdyssä kotietsinnässä, joka liittyi laajemman dopingrikoskokonaisuuden tutkintaan.

Jatkotutkimuksissa on ilmennyt, että ampullit ovat todennäköisesti alkuperäisiä Caverject-ampulleja, joihin on vaihdettu väärennetyt Genotropin-etiketit. Caverject-lääke pakataan samantyyppisiin kaksoiskammioampulleihin kuin aito Genotropin.

Lääketehdas Pharmacia on avustanut poliisia takavarikoitujen aineiden analysoinnissa ja tunnistamisessa.

Toistaiseksi ei ole selvinnyt, mistä väärentäjät ovat hankkineet Caverject-ampullit. Genotropin-kasvuhormonin hinta on Pharmaca Fennica-teoksen mukaan yli kaksikymmenkertainen Caverject -lääkkeeseen verrattuna.

Jyväskylässä takavarikoitujen väärennettyjen lääkeampullien etiketeissä oli seuraavat merkinnät: Genotropin, ( somatropin ( rDNA origin ) for injection ), 16IU, 0,5 ml + 5,3 mg, PHARMACIA. Etiketin toisella reunalla on teksti: exp. 12.04, batch nr:4456 ja toisella sivulla 446-713 ( +2 - +8 )

Caverject on reseptilääke, jota käytetään injektioliuoksena pistämällä se miehen paisuvaiskudokseen. Lääkkeen avulla hoidetaan impotenssia. Caverjectin käyttö tulee aloittaa lääkärin valvonnassa. Sitä ei saa antaa naisille eikä käyttää samanaikaisesi muiden lääkeaineiden kanssa.

Vastoin ohjeita ja vastoin sen lääketieteellistä tarkoitusta käytettynä Caverjectilla saattaa olla arvaamattomia seurauksia terveydelle.

Keskusrikospoliisi epäilee, että väärennettyjä Genotropin ampulleja, jotka sisältävät Caverjectiä on yhä kaupan pimeillä markkinoilla ja poliisi varoittaa niiden käytöstä.

Poliisi korostaa, että varoitus koskee vain laittomien jakelukanavien kautta tapahtuvaa lääkeaine- ja hormonikauppaa.

Genotropin kasvuhormoniväärennös, potenssilääkettä oikeasti

Kyseisillä lääkeaineilla on myyntilupia useissa maissa ja niiden laillinen jakelu tapahtuu esimerkiksi apteekkien ja sairaaloiden kautta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.