Pikkutuhmat päiväkahvit ja yösnägäri – katso Ravintolapäivän tärpit

Hulluja elintarvikepykäliä vastaan kapinoiva ruokakarnevaali Ravintolapäivä järjestetään toista kertaa sunnuntaina 21.8.2011.

Ravintolapäivä järjestettiin ensimmäistä kertaa keväällä 2011, jolloin se saavutti suuren suosion. Ravintolapäivä on yhden päivän karnevaali ravintola- ja ruokakulttuurin puolesta.

Kevään 2011 Ravintolapäivillä kymmenet ruokaintoilijat ympäri Suomen perustivat oman pop-up -ravintolansa päivän ajaksi. Ravintolat keräsivät sadoittain nälkäisiä asiakkaita ja ruoat loppuivat paikoitellen jopa kesken. Suosio oli valtaisaa etenkin tapahtuman pääkaupungissa Helsingissä.

Ravintolapäivä järjestetään nyt toista kertaa sunnuntaina 21.8.2011. Tapahtuma organisaattoreina toimivat tutut nimet. We Love Helsinki -yhteisöstä tutun Timo Santalan mukaan Ravintolapäivien suosio näyttää nyt kasvaneen entisestään, sillä mukaan karnevaaleihin on jo ilmoittautunut ennakkoon yli 200 ravintolakonseptia.

– Vielä ei voi tosin tietää, moniko niistä oikeasti toteutuu. Arvioisin 100-150. Listat ja kartat ravintoloista olisi tarkoitus julkaista alkuviikosta, joten silloin tiedämme tarkemmin. Ihan lopullinen lukumäärä toki selviää vasta sunnuntaina (Ravintolapäivänä), Santala kertoo.

Santalan mukaan ravintoloita on varmuudella tulossa mukaan ainakin Helsingissä, Turussa, Tampereella, Espoossa, Vantaalla, Lahdessa, Äänekoskella, Vaasassa, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa ja Tuusulassa. Ennakkoilmoittautuneita on näiden lisäksi vielä Järvenpäästä, Joensuusta, Joutsasta, Kouvolasta, Kuusankoskelta, Laitilasta, Mikkelistä, Nokialta, Porilta, Rovaniemeltä, Salosta, Seinäjoelta ja Tervakoskelta. Santalan mukaan muutamia ilmoittautumisia on tullut myös ulkomailta, mutta nämä eivät ole vielä varmistuneet.

Kaupunkikattaus on joka tapauksessa tulevilla Ravintolapäivillä melkoisen laaja. Kevään Ravintolapäivillä nähtiin huimia ravintolakonsepteja aina ostoskärry-barbequesta kerrostalon ikkunasta toimivaan koriravintolaan. Timo Santalan mukaan luvassa on tälläkin kertaa huimia konsepteja ja Santala suositteleekin kokeilemaan ainakin näitä:

Ravintolapäivän tärpit

Raw Food Yösnägäri

Aamuyöstä aloittavan raakaruokasnägärin kypsentämättömissä luomu-vegaaniherkuissa on pikantteja makkaroita, omenapiirakkaa ja suklaakakkua.
Siltasaarenkatu 15, kävelykatu, Kallio, tiedustelut Artolta 050-3894644.
Klo 00-04
Facebook-sivut

Ravintola Kääntöpöytä

Pasilan veturitalleilla nautitaan luomua ja todellista lähiruokaa, kun ainekset nousevat pöytään suoraan Dodon sissiviljelmiltä. Junavaunujen pyöreän kääntöpöydän valloittavassa ravintola-kahvilassa on mukavia loikoilupaikkoja takulla ainutlaatuisessa ympäristössä. Myös Kaffa Roasteryn El Salvador -kahvia.
Pasilan vanhat veturitallit, Tallikatu, klo 12-17.
Facebook-sivut

Ravintola Sydän & Veri

Sisäelinherkkuja kerrostalon sisäpihalla Krunassa. Listalla mm. kananmaksaterriiniä, luuydintoastia, sinappimunuaisia ja artisokansydän-lasagnea. Jälkkäriksi esim. karviaisclafoutista.
Kristianinkatu 2, sisäpihalla, kulku porttikongista, Kruununhaka, klo 16-21.
Varaus mahdollinen, mutta ei pakollinen: arho.toikka@helsinki.fi tai 050.3050352.
Facebook-sivut

Pikkutuhmat päiväkahvit

Pikkutuhmat päiväkahvit erittäin huonolla huumorilla höystettynä. Tule jälkkärille; natsaa tai ei – piirakkaa ainakin lohkeaa.
Mikael Lybeckinkatu 4:n viereinen puistoalue, Taka-Töölö, klo 14-19.
Facebook-sivut

Vohveliruutu

Jälkkärikiska, joka tarjoilee vastapaistetut vohvelit ikkunasta Caloniuksenkadulla. Voit valita neljästä erilaisesta makeasta täytteestä, kaikki tarjoillaan luonnollisestikin kermavaahdon kera.
Caloniuksenkatu 6 A, Etu-Töölö, klo 11-18.
Facebook-sivut

Restaurant Flying Winenergy

Ayalan ja Gossetin samppanjaa ja molekyylikeittiötä hipovaa naposteltavaa kuumailmapallolennolla Tampereen yllä (setin hinta 200€).
Lähtö Hotelli Rosendahlilta, Pyynikintie 13, Pyynikki, klo 17:30, säävaraus.
Ennakkoilmoittautumiset osoitteeseen info@winenergy.fi
Winenergyn sivut

Musaa ja muffinseja (liikkuva kohde)

Polkupyörän kyydissä kulkeva kaiuttimilla varustettu mobiilimyymälä myy herkullisia ja tuoreita, kotona valmistettuja suolaisia muffinseja kolmen euron hintaan. Valikoimissa mm. cheddar-papu-jalopeno ja chorizo-aurajuusto. Voitot lahjoitetaan SPR:n kautta itäisen Afrikan kuivuuden ja nälänhädän auttamiseksi.
Tarkemmat paikat FB:stä.
Facebook-sivut

Lue lisää ravintolatarjonnasta Ravintolapäivän Facebook-sivuilta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja