Pikkupullat ja ruissekasämpylät 29.6.2000

toim. Sari-Leena Heilanen
Vieraina nuoret leipurit Minna Soininen ja Katri Salonen.

5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
2 rkl vanilijasokeria
2 kanamunaa
n. 1,2 kg vehnäjauhoja
150 g margariinia

Sekoita kaikki aineet keskenään suuressa kulhossa. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Jos käytät yleiskonetta anna koneen käydä noin 8-10minuuttia. Anna taikinan levätä hetki. Leivo taikinasta erimuotoisia pikkupullia. Nostata pullat pellillä peiteltynä lähes kaksinkertaisiksi. Voitele pullat kanamunalla ennen paistamista. Paista pullat 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruissekasämpylät


5 dl vettä
50 g hiivaa
4 tl sokeria
4 tl suolaa
2 dl ruisjauhoa
n.10 dl vehnäjauhoja

Lietä hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, ruisjauhot ja suurin osa vehnäjauhoista. Vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Anna taikinan nousta vähintään puoli tuntia. Leivo erilaisiksi sämpylöiksi. Nostata sämpylät pellillä ja paista 220C asteessa noin 10-15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat