Pikkuleijonille karmea pettymys – pitkä takaa-ajo päättyi putoamiseen

Suomen alle 18-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue koki yllätystappion MM-kisojen puolivälierissä, kun Slovakia pudotti Pikkuleijonat jatkosta maalein 3–2.

Jo ottelun ensimmäinen minuutti oli Suomelle karmea. Leo Eperjesin laukaus kilahti Eemil Vinnin vartioiman maalin tolppaan, ja Dalibor Dvorsky täräytti irtokiekon sisään vain 36 sekunnin pelin jälkeen.

Pikkuleijonilla oli ensimmäisen erän lopussa kaksikin tilaisuutta ylivoimatasoituksen tekoon, mutta maalit jäivät syntymättä. Heti toisen erän alussa Slovakia rankaisi ylivoimalla, kun Tuomas Uronen istui jäähyllä. Erän puolivälin jälkeen Slovakia järkytti Suomea vielä kolmannen kerran.

Suomi pääsi sitkeän yrityksen jälkeen maalin makuun vasta päätöserän kuudennella peliminuutilla. Pikkuleijonien kapteeni Kasper Halttunen iski kääntölaukauksella kiekon ohi 54 kertaa ottelussa torjuneen Slovakian maalivahdin Samuel Urbanin.

2–3-kavennusmaalin lusikoi maalin edustalta vain kymmenen sekuntia ennen loppua Emil Järventie. Tilaisuutta tasoitusmaalin tekemiseen ei tämän jälkeen enää tullut.

Suomelle putoaminen poikien MM-kisojen mitalipeleistä oli kolmas kymmenen viime vuoden aikana. Vuosi sitten joukkue saavutti pronssia.