Pikavippien säännöt tiukkenevat huomenna

Pikavippien sääntely tiukentuu huomisesta lähtien. Laki kieltää pikavippien maksamisen tilille kello 23 ja 7 välillä ja vaatii luottojen myöntäjiä ilmoittamaan todellisen vuosikoron.

Lainoja myöntävät yhtiöt olivat jo lopettaneet lainojen myöntämisen yöllä kuluttajaviraston puututtua asiaan. Uuden lain mukaan lainan myöntäjän pitää myös varmistaa lainan hakijan henkilöllisyys, jotta vältetään toisten piikkiin nostetut lainat.

Mikäli pikalainaa haetaan kello 23-07 välisenä aikana, sen saa maksaa lainanottajan tilille vasta aamuseitsemän jälkeen.

Pikavipeillä tarkoitetaan yleensä pieniä ja lyhytaikaisia luottoja, joita myönnetään tekstiviestillä tai netissä ja joiden saamiseksi ei tarvita vakuuksia. Vippejä alettiin säännellä, koska niiden on huomattu olevan yksi tekijä nuorten ylivelkaantumisessa.

Kulutusluottojen tarkempaa sääntelyä valmistellut työryhmä esitti viime syksynä myös, että pikavippien myöntäjät pitäisi jatkossa rekisteröidä. Esitys on parhaillaan oikeusministeriössä harkittavana.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja