Pikatehtävässä kokit ja vieraat saivat torstaina 11.1. käsiinsä hyvin merellisiä ainesosia.
Pikatehtävän raaka-aineet
- 50 gr merikorallia
- Kalakastiketta
- Ravunpyrstöjä
- Pikariisiä
Aasialainen äyriäispyttipannu
Marinadi ravuille
- 4 ravunpyrstöä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½ tl chili flakeseja
- ½ tl cayennepippuria
- Pikariisi
- Kanamuna
- Merikoralli
- lehtipersilja
Tee marinaadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita ravut siihen. Anna rapujen maustua hetki rapumarinadissa. Paista kuivalla grillipannulla n. 2 minuuttia / puoli.
Keitä riisi kattilassa ja kunnes riisi on kypsää valuta vesi pois kattilasta. Kaada riisit pannulle rapujen joukkoon. Riko sekaan kanamuna. Koristele annos hienonnetulla merikorallilla ja lehtipersiljalla.
Aasialainen katkarapucocktail
- 2 ravunpyrstöä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 rkl kalakastiketta
- ¼ sitruunan mehu
- 1 rkl oliiviöljy
- ½ tl chili hiutaleita
Paista ravunpyrstöt pannulla oliivöljyssä. Lisää joukkoon soijaa, kalakastiketta, chilihiutaleita. Purista lopuksi päälle sitruunamehua.
Thaikastike-marinadi
- 1/3 dl sitruunmehu
- 1/3 dl kalakastiketta
- 1/3 dl öljy
- 2 rkl soijakastiketta
- ½ tl chili flakes
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
2/3 marinadista laitetaan antamaan makua paistettujen ravunpyrstöjen kanssa.
1/3 käytetään merikorallin marinointiin, joka tulee tarjolle paistetun riisin kanssa.
Paistetut tiikeriravunpyrstöt
- 6 ravunpyrstöä
- 1 kynsi valkosipulia
- Voita paistamiseen
- 2/3 thaikastike-marinadista
- 20–30 g merikorallia
Paista ravut ja valkosipulin siivut voissa pannulla. Lisää sekaan thaikastike-marinadi. Pyöräytä lopuksi sekaan hiukan merikorallia.
Keitettyä riisiä
- riisiä
- ½ sipuli
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 kanamuna
- Marinoitua merikorallia
Marinoi merikoralli 1/3 thaikastike-marinadissa.
Keitä riisit. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla. Valuta riisit ja laita ne pannulle sipuleiden sekaan.
Riko joukkoon kanamuna ja lisää lopuksi marinoitua merikorallia.