Pikatehtävä: Äyriäispyttipannu, katkarapucocktail, thaikastike, paistetut tiikeriravunpyrstöt ja keitetty riisi

kokkisota_kausi_2_jakso_8_annoskuvat_pikatehtävä_teemu_laurell_annos_3_preview
Julkaistu 11.01.2018 20:00

MTV VIIHDE

Pikatehtävässä kokit ja vieraat saivat torstaina 11.1. käsiinsä hyvin merellisiä ainesosia.

Pikatehtävän raaka-aineet

  • 50 gr merikorallia
  • Kalakastiketta
  • Ravunpyrstöjä
  • Pikariisiä

Aasialainen äyriäispyttipannu

Marinadi ravuille

  • 4 ravunpyrstöä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl chili flakeseja
  • ½ tl cayennepippuria
  • Pikariisi
  • Kanamuna
  • Merikoralli
  • lehtipersilja

Tee marinaadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään ja laita ravut siihen.  Anna rapujen maustua hetki rapumarinadissa. Paista kuivalla grillipannulla n. 2 minuuttia / puoli.

Keitä riisi kattilassa ja kunnes riisi on kypsää valuta vesi pois kattilasta. Kaada riisit pannulle rapujen joukkoon. Riko sekaan kanamuna. Koristele annos hienonnetulla merikorallilla ja lehtipersiljalla.

Aasialainen katkarapucocktail

  • 2 ravunpyrstöä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • ¼ sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljy
  • ½ tl chili hiutaleita

Paista ravunpyrstöt pannulla oliivöljyssä. Lisää joukkoon soijaa, kalakastiketta, chilihiutaleita. Purista lopuksi päälle sitruunamehua.

Thaikastike-marinadi

  • 1/3 dl sitruunmehu
  • 1/3 dl kalakastiketta
  • 1/3 dl öljy
  • 2 rkl soijakastiketta
  • ½ tl chili flakes

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

2/3 marinadista laitetaan antamaan makua paistettujen ravunpyrstöjen kanssa.

1/3 käytetään merikorallin marinointiin, joka tulee tarjolle paistetun riisin kanssa.

Paistetut tiikeriravunpyrstöt

  • 6  ravunpyrstöä
  • 1 kynsi valkosipulia
  • Voita paistamiseen
  • 2/3 thaikastike-marinadista
  • 20–30 g merikorallia

Paista ravut ja valkosipulin siivut voissa pannulla. Lisää sekaan thaikastike-marinadi. Pyöräytä lopuksi sekaan hiukan merikorallia.

Keitettyä riisiä

  • riisiä
  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kanamuna
  • Marinoitua merikorallia

Marinoi merikoralli 1/3 thaikastike-marinadissa.

Keitä riisit. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla. Valuta riisit ja laita ne pannulle sipuleiden sekaan.

Riko joukkoon kanamuna ja lisää lopuksi marinoitua merikorallia.