Pikapaluu Suomeen löi ällikällä, entinen SM-liigatähti antoi kovaa kritiikkiä näkemästään – "Noloa"

Leijonat ja Tshekki kohtasivat toisensa Helsingissä viime torstaina.

Tshekin maajoukkueen ja SHL-seura Oskarshamnin tähtihyökkääjä Jiri Smejkal on antanut kritiikkiä suomalaisyleisölle.

26-vuotias Smejkal oli viime kaudella yksi SM-liigan parhaimmista pelaajista. Pelicans-paidassa 25 maalia ja 45 pistettä takonut tshekkitähti siirtyi täksi kaudeksi Ruotsin paitaan.

Smejkal palasi Suomeen viime torstaina, kun Tshekki pelasi EHT-ottelun Leijonia vastaan Helsingin jäähallissa 4 358 silmäparin edessä. Tshekki-hyökkääjä Smejkal ihmetteli suuresti kehnoa yleisömäärää.

– Olin yllättynyt. He ovat maailmanmestareita. Peli oli aika myöhään illalla, se pelattiin heidän pääkaupungissaan ja noin 4 000 katsojaa tuli paikalle. Minusta se on noloa, Smejkal tylyttää Hokej.cz-sivuston haastattelussa.

Smejkalin luistin on kulkenut Ruotsissa mallikkaasti ja isokokoinen tshekki on tehnyt 25 ottelussa 23 tehopistettä. Smejkal nostaa SHL:n SM-liigan edelle tasovertailussa.

– Se on luultavasti kovin liiga, jossa olen tähän asti pelannut. Jokainen matsi puskee minua eteenpäin. Se oli pääsyy, miksi lähdin sinne.

– Ruotsissa on enemmän kokeneempia pelaajia ja Suomessa on paljon nuoria. Ruotsissa kaukalo on isompi, joten sinun täytyy luistella enemmän. Lisäksi viidellä viittä vastaan on vaikeampi saada tehoja aikaan, Smejkal vertailee.

Lue myös:

    Uusimmat