Pikantit juusto-omenaleivokset

Omenasadon aikaan pikantit omenaiset juustoleivokset tuovat piristystä. Leivospohjat syntyvät kätevästi lehtitaikinalevyistä. Paista vain pohjat ja täytä. Sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi tai pikkuherkuksi viinilasin kera tummuviin syksyn iltoihin.

Juusto-omenaleivokset

  • n. 60 kpl
  • 1pkt lehtitaikinalevyjä (500 g, 8 levyä)
  • munaa voiteluun
  • mozzarellajuustoraastetta pinnalle
  • Juustotäyte:
  • n. 200 g tuorejuustoa
  • n. 200 g mozzarellaraastetta (tai fetajuustomurua)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 100 g ranskankermaa
  • Omenatäyte:
  • 150 g kiinteää omena- tai aprikoosihilloa (n. 1½ dl)
  • 1 iso omena raasteena (n.150 g)

Ota taikina sulamaan, leikkaa terävällä veitsellä jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min. kauniin keltaisiksi.

Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään. Sekoita myös omenatäytteen ainekset keskenään.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiseen väliin 1-2 tl omenatäytettä ja n. 1-2 tl juustotäytettä.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat