Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pikantit juusto-omenaleivokset

Julkaistu 22.09.2005 10:28(Päivitetty 19.01.2012 14:51)

Omenasadon aikaan pikantit omenaiset juustoleivokset tuovat piristystä. Leivospohjat syntyvät kätevästi lehtitaikinalevyistä. Paista vain pohjat ja täytä. Sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi tai pikkuherkuksi viinilasin kera tummuviin syksyn iltoihin.

pikantit juusto-omenaleivokset

pikantit juusto-omenaleivoksetMyllyn Paras

Juusto-omenaleivokset

  • n. 60 kpl
  • 1pkt l ehtitaikinalevyjä (500 g, 8 levyä)
  • munaa voiteluun
  • mozzarellajuustoraastetta pinnalle
  • Juustotäyte:
  • n. 200 g tuorejuustoa
  • n. 200 g mozzarellaraastetta (tai fetajuustomurua)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 100 g ranskankermaa
  • Omenatäyte:
  • 150 g kiinteää omena- tai aprikoosihilloa (n. 1½ dl)
  • 1 iso omena raasteena (n.150 g)

Ota taikina sulamaan, leikkaa terävällä veitsellä jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min. kauniin keltaisiksi.

Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään. Sekoita myös omenatäytteen ainekset keskenään.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiseen väliin 1-2 tl omenatäytettä ja n. 1-2 tl juustotäytettä.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikorttiVuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpalojaOletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 10:15
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • 09:02
    Juhlapyhät

    Vuodelle 2026 osuu yhdeksän arkivapaata – näin ne sijoittuvat!

  • 08:14
    Takaisinvedot

    Ostitko näitä kermaperunoita? Joukossa voi olla muovinpaloja

  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla