Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pikantit juusto-omenaleivokset

Julkaistu 22.09.2005 10:28(Päivitetty 19.01.2012 14:51)

Omenasadon aikaan pikantit omenaiset juustoleivokset tuovat piristystä. Leivospohjat syntyvät kätevästi lehtitaikinalevyistä. Paista vain pohjat ja täytä. Sopii niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksi tai pikkuherkuksi viinilasin kera tummuviin syksyn iltoihin.

pikantit juusto-omenaleivoksetpikantit juusto-omenaleivoksetMyllyn Paras

Juusto-omenaleivokset

  • n. 60 kpl
  • 1pkt l ehtitaikinalevyjä (500 g, 8 levyä)
  • munaa voiteluun
  • mozzarellajuustoraastetta pinnalle
  • Juustotäyte:
  • n. 200 g tuorejuustoa
  • n. 200 g mozzarellaraastetta (tai fetajuustomurua)
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sitruunapippuria
  • n. 100 g ranskankermaa
  • Omenatäyte:
  • 150 g kiinteää omena- tai aprikoosihilloa (n. 1½ dl)
  • 1 iso omena raasteena (n.150 g)

Ota taikina sulamaan, leikkaa terävällä veitsellä jokaiseen hieman kohmeiseen taikinalevyyn 2 x 4 ruudukko. Voitele munalla ja ripottele pinnalle runsaasti juustoraastetta. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 min. kauniin keltaisiksi.

Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

Irrota pikkuneliöt toisistaan vasta jäähtyneinä.

Sekoita juustotäytteen ainekset keskenään. Sekoita myös omenatäytteen ainekset keskenään.

Täytä pikkuleivokset vähän ennen tarjoilua halkaisemalla levyruudut terävällä veitsellä keskeltä halki. Laita jokaiseen väliin 1-2 tl omenatäytettä ja n. 1-2 tl juustotäytettä.

Resepti: Arja Savela

Lisää aiheesta:

Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenäEdullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesiKamuxin automyynti sakkaa – toimitusjohtaja vaihtoon Ajatko 7 km/h ylinopeutta? Et enää, sanoo poliisiTutkimus osoitti: Näillä elämäntapamuutoksilla voi ehkäistä muistisairauksia
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:12
    Suomen kieli

    Mistä "digitaalinen" on peräisin? Tutun sanan alkuperä voi tulla yllätyksenä

  • 17:22
    Ruoka

    Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"

  • 15:18
    Suun terveys

    Nuolaisukikka paljastaa, haiseeko hengityksesi

  • 11:57
    Autot

    Kamuxin automyynti sakkaa – toimitusjohtaja vaihtoon

  • 11:33
    Liikennesäännöt

    Ajatko 7 km/h ylinopeutta? Et enää, sanoo poliisi