Mainos

Piispa Simo Peura: Rukoilupäätös on myönteisyyttä herättävä kompromissi

Piispa Simo Peuran mukaan päätös homoparien kanssa rukoilemisesta on kompromissi, jonka hän uskoo saavan yleisesti myönteisen vastaanoton. Hän kuitenkin tietää, että ratkaisu tulee myös jakamaan mielipiteitä.

- Joillekin päätös on liian pitkälle menevä ja joidenkin mielestä se ei mene riittävän pitkälle. Tämä on kompromissi, jonka taakse suuri enemmistö on voinut asettua, Peura sanoo.

Ohjeistuksen rukoilemiseen laatii piispainkokous, jonka seuraava kokous on helmikuussa. Peuran mukaan on vaikea arvioida, ehditäänkö asia käsitellä tuolloin, vai siirtyykö se syyskuuhun.

Päätösesityksen valmistelleen perustevaliokunnan puheenjohtajana toiminut Peura korostaa, että ohjeistuksen on oltava riittävän yleisluonteinen.

- On olennaista, ettei siitä tule erehdyttävästi avioliiton siunaamisen tai avioliittoon vihkimisen kaltaista kirkollista toimitusta, hän sanoo.

Vapaamuotoinen rukous on myös kirkon työntekijälle vapaaehtoinen. Peura ei usko, että työtekijöiden näkemyserot vaikeuttaisivat työtä seurakunnissa.

- Jos tällaista rukousta toivotaan, asiasta keskustellaan kirkon työntekijän kanssa etukäteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.