Mainos

Pihistä ja panosta keittiöremontissa

Kun keittiöremontin budjetti on rajallinen, huolellisen suunnittelun merkitys korostuu. Pienilläkin oivalluksilla säästät huomattavia summia.

Ennen kuin lähdet liikkeelle, punnitse tarkoin remontin tarkoitus. Haluatko vain piristää yleisilmettä vai pitääkö keittiö uusia lattiasta kattoon? Jos aloitat alusta, kannattaa kääntyä keittiöfirmojen puoleen ja suunnitella kokonaisuus ammattilaisen avulla. Älä kuitenkaan lankea kaikkeen, mitä sinulle tarjotaan, vaan käytä mielikuvitustasi. Yhdistele vanhaa ja uutta – tyyristä ja edullista.

Valitse kestävä työtaso

Etenkin himokokkaajien ja lapsiperheiden kannattaa panostaa laadukkaaseen työtasoon. Laminaatti on hyvä vaihtoehto, sillä se on edullinen ja melko kestävä ja siitä on tarjolla useita eri värivaihtoehtoja. Massiivipuu on puolestaan pitkäikäinen: siitä saa hiomalla kuin uuden. Kestävä teräs taas puolustaa paikkaansa etenkin moderneissa ja trendikkäissä keittiöissä.

Pihistä kaapistoissa, satsaa valaistukseen

Jos keittiönkaapistosi rungot ovat hyväkuntoiset, säästät vaihtamalla ainoastaan ovet. Uutta ilmettä saat kätevästi myös maalaamalla vanhat. Kysele sopivia pintakäsittelyaineita maalikaupoista. Voit myös hankkiutua kokonaan eroon kaapeista ja hankkia tilalle avohyllyt. Näin kauniit astiasi pääsevät oikeuksiinsa.

Hanoihin ja vetimiin uppoaa helposti suuria summia, mutta pienellä vaivalla voit löytää hyvinkin edullisia ja persoonallisia vaihtoehtoja. Löytöjä voi tehdä esimerkiksi kirpputoreilla ja vanhojen tavaroiden liikkeissä.

Valaistuksen merkitystä ei kannata aliarvioida, vaan suunnittelu on syytä tehdä huolella, hyvissä ajoin ja ammattilaisen kanssa. Sisustuksellisia ratkaisuja ei missään nimessä pidä jättää sähkömiehen päätettäväksi. Toimiva valaistus tekee keittiössä työskentelystä miellyttävää ja turvallista sekä luo viihtyisyyttä. Erityisen tärkeää on muistaa riittävä kohdevalaistus.

Hanki lattia, joka kestää elämää

Keittiön lattian on syytä olla helppohoitoinen, kestävä ja siisti, mutta siihen ei kuitenkaan tarvitse tuhlata omaisuuksia. Korkkilattiaa suosittelee nykyään moni asiantuntija myös keittiöön. Se on edullinen sekä helppo asentaa ja pitää puhtaana. Lisäksi pehmeä materiaali on jalan alla miellyttävä verrattuna esimerkiksi kovaan laattaan. Lakattuja tai pinnoitettuja korkkilaattoja löytyy useilta valmistajilta.

Maalaa seiniä ja korosta kalusteilla

Kun keittiösi kaipaa lähinnä ilmeen kohotusta, vaihtoehtoja on monia. Neutraalinvärinen huone herää henkiin, kun maalaat seinät kirkkaalla sävyllä tai valitset rohkean tapetin. Yhdistele kokonaisuuteen sointuvia kalusteita, kuten erivärisiä keittiöntuoleja. Kauniita sävyjä ovat esimerkiksi sitruunankeltainen, luumunpunainen ja mustikansininen.

Jos tarvitset lisää säilytystilaa, voit esimerkiksi hankkia pyörällisen sivupöydän tai sitten piristää lattean keittiön ilmettä kirkkaaksi maalatulla kaapilla tai hyllyköllä. Pidä silmäsi auki kirpputoreilla ja surffaile nettihuutokaupoissa!

Teksti: Maria Rautio/ Mediafocus

Kuvat: Stala, SXC, Kvik, Formverk

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.