Pienennä sähkölaskua ikkunaremontilla

Ikkunaremontissa on syytä kiinnittää aina huomiota oman kodin erityspiirteisiin, niin että valitaan oikea ikkuna oikeaan paikkaan. Näitä erityispiirteitä ovat muun muassa ikkunoiden lukumäärä, koko ja malli. Ikkunatehtaiden valmismallien lisäksi ikkunat voi tietysti myös teettää oman mallin mukaan, mutta kustannukset nousevat huomattavasti.

Erilaiset ikkunatyypit vaikuttavat nykyisin niin tärkeään energiatalouteen eri tavoin. Suurin osa ikkunoista on tänä päivänä MSE-tyyppiä, eli kolmilasisia ikkunoita, jossa sisäpuitteessa on lämpölasielementti ja ulkopuitteessa tasolasi. Erilaiset energiansäästölasit parantavat ikkunan lämpötaloutta.

MSE-ikkunan lämmöneristävyyttä voidaan vielä parantaa energiansäästölaseilla - selektiivi- tai Superlasilla. Selektiivilasin lisähinta verrattuna vakiolasiin on noin 5% ja Superlasi tuo lisähintaa vajaat 20%. Lasit maksavat itse itsensä takaisin säästyvinä lämmityskuluina.

Superlasi-ikkunan lämmöneristyskyky vastaa kuuden tavallisen lasin eristystä. Sillä saadaan myös hyvä suoja auringonpaahdetta ja uv-säteilyä vastaan. Asumisen kannalta Superlasilla on se miellyttävä ominaisuus, että ikkunapinnasta talvisaikaan hohkaava kylmyys ja vedon tunne katoavat.

Remontti-ikkunana on nykyisin yleisesti kaksipuitteinet kolmilasinen puu-alumiini-ikkuna, jossa sisäpuite on suomalaista havupuuta ja ulkopuite sekä karmin ulkoverhous ovat polttomaalattua huoltovapaata alumiinia. Ikkunat voivat olla yksi- tai kaksiväriset, esimerkiksi kaikki sisäänpäin näkyvät osat ovat valkoisia, ulkopuoli värillinen.

Pelkkiin puuikkunoihin päätyvän kannattaa varmistaa, millaisesta puusta ikkunat on tehty. Tiivissyinen niin sanottu ydinpuu kestää ikkunassa huomattavasti pidempään kuin tavallinen havupuu.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja