Pidätetyksi määrätty Putin matkusti Venäjän rajojen ulkopuolelle – Vilahtaako videolla ydinasesalkku?

Vladimir Putin vierailulla Kirgisiassa 1:33
Putin saapui Kirgisiaan useiden turvamiesten saattelemana –Vilahtaako videolla Tsheget?

Putin osallistui tänään tiedetysti ensimmäiseen ulkomailla tapahtuneeseen tapaamiseen Kirgisiassa sitten pidätysmääräyksen.

Vladimir Putin osallistui lähellä pääkaupunki Biškekia sijaitsevassa Chong-Tashissa seppeleenlaskuseremoniaan, jossa muistettiin Neuvostoliiton 1930-luvun Stalinin ajan terrorin uhreja sekä Kirgisian vuoden 2010 levottomuuksissa kuolleita.

Muistomerkiltä kuvattu videomateriaali näyttää, että Putin saapui paikalle useiden turvamiesten saattelemana. 

Tallentuiko ydinasesalkku videolle?

Yksi turvamiehistä kantaa mukanaan mustaa salkkua, joka muistuttaa paljon Venäjän presidentin Tshegetiksi kutsuttua ydinasesalkkua.

Uskotaan, että Venäjällä on käytössä samanaikaisesti yhteensä kolme ydinsalkkua. Ne kulkevat Venäjän korkea-arvoisimpien virkamiesten mukana. 

On myös spekuloitu, että yksi salkuista sisältäisi niin sanotun "kuolleen miehen kytkimen", joka laukaisisi pahimmassa skenaariossa ydinaseet automaattisesti.

Putin tapaa Kirgisiassa presidentti Sadyr Žaparovin. Putinin on määrä matkustaa ensi viikolla Kiinan Pekingiin. 

Mielenkiintoiseksi matkasta tekee se, että Venäjän presidentistä on asetettu pidätysmääräys kansainvälisen sotarikostuomioistuimen toimesta. Kirgisia ja Kiina eivät kuitenkaan kuulu niin sanottuihin ICC-maihin.

Lähde: Reuters

Lue myös:

    Uusimmat