Sotshissa kärynneestä Johannes Dürrista uusi paljastus, tässäkö yllätyspidätyksen syy? Käyttänyt dopingia hiljattain

Sotshissa eposta kärynnyt maastohiihtäjä Johannes Dürr on kiistänyt Max Hauken ja Dominik Baldaufin häneen liittyvät syytökset. Saksalaisen ARD:n mukaan Dürria epäillään uudelleen dopingin käytöstä.

Dürr on ollut keskeinen tekijä hiihdon MM-kisojen aikana paljastuneessa dopingskandaalissa. Poliisi sanoi viikko sitten tekemiensä ratsioiden jälkeen, että Dürrin antamat lausunnot saksalaisen ARD:n dokumentissa olivat iso syy siihe, että poliisi alkoi tutkia dopingvyyhtiä.

Eilen Dürr pidätettiin epäiltynä urheilupetoksesta ja Itävallan dopinglakien rikkomisesta. MM-kisoissa kiinni jääneet ja veridopingin myöntäneet Max Hauke sekä Dominik Baldauf ovat kertoneet poliisille ja Kronen Zeitung -lehdelle, että Dürr ohjasi heidät saksalaisen lääkärin asiakkaiksi. Myös lääkäri Mark Schmidt otettiin kiinni viikko sitten.

Dürr lähetti lakimiehensä välityksellä itävaltalaiselle ORF-kanavalle tiedotteen, jossa hän kiistää Hauken ja Baldaufin väitteet.

– Dominikin ja Maxin väitteet eivät ole totta. Minä EN ole antanut heille mitään yhteystietoja dopinglääkärille (kuten nimeä, puhelinnumeroa tai osoitetta), kuten nämä kaksi ovat mediassa sanoneet, Dürr totesi viestissään.

Johannes Dürr jäi vuoden 2014 olympialaisten yhteydessä kiinni epo-hormonin käytöstä. ARD:n doping-erikoisryhmää johtava Hajo Seppelt kertoo Twitterissä, että Dürr on käyttänyt veridopingia vielä hiljattain, saksalaisen lääkärin avustuksella. Asian on vahvistanut Seppeltin mukaan Itävallan syyttäjä.

Seppeltin mukaan Dürr käytti veridopingia vielä joulukuussa 2018, vaikka hän samaan aikaan mainosti tekevänsä "puhdasta paluuta".

Kronen Zeitung -lehden mukaan Dürr on myöntänyt poliisille kiellettyjen menetelmien käytön. Hän yritti tehdä paluuta Seefeldin kisoihin.

Kilpailukieltonsa kärsinyt Dürr on hiihtänyt muun muassa FIS-kisoissa ja Itävallan mestaruuskisoissa tällä kaudella. Hän kisasi muun muassa Saariselällä FIS-kisoissa marraskuussa.

Muokattu 6.3.2019 klo 15.43: Lisätty Seppeltin uusin päivitys.

Lue myös:

    Uusimmat