Pidä nälkä loitolla – 5 välipalaa jotka pitävät sinut hoikkana läpi vuoden

Himoitsetko iltaisin jäätelöä, tai hamuatko suolaisia perunalastuja jo pian lounaan jälkeen? Syömällä oikeanlaisia ruokia pidät naposteluhimot loitolla ja kadotat senttejä vyötäröltäsi.

Ruokahaluun ja mielitekoihin voivat vaikuttaa vääränlaiset ruokavalinnat tai huono syömisajankohta. Roskaruoan himoa voivat myös aiheuttaa tiettyjen mineraalien puutos tai elimistössä olevien myrkyllisten kemikaalien määrä. Mikä tahansa ahmimisviettiä kiihdyttävä syy olikaan, näillä ruokavalinnoilla taistelet mielitekoja vastaan ja säilytät kroppasi rantakunnossa läpi vuoden.

Kikherneet

Kikherneet pursuavat kuitua ja proteiinia, jotka viivästyttävät ravinteiden sulamista elimistössä. Hidastamalla sulatusta estät verensokerin nopean laskun, jolloin nälkä ei palaa takaisin yhtä nopeasti. Kikherneitä voit nauttia esimerkiksi hummuksen muodossa, mutta myös muut pavut ajavat saman asian.

Tumma suklaa

Jos himoitset makeaa, kokeile karkkipussin sijasta muutamaa palaa tummaa suklaata – tutkimusten mukaan jo pieni annos jättää olosi kylläiseksi ja makeanhimo vähenee huomattavasti. Tumma suklaa sisältää myös runsaasti kaakaovoita, jota kroppa sulattaa hitaammin.

Maito

Uuden tutkimuksen mukaan kulauttamalla lasillisen maitoa aamiaisen yhteydessä syöt todennäköisesti lounasaikana vähemmän. Tutkijoiden mukaan ei kuitenkaan ole täysin selvää, johtuuko vaikutus maidon proteiinista tai mahdollisesta rasvapitoisuudesta. Joka tapauksessa on selvää, että maidon juonti kannattaa.

Parsakaali

Mieliteot johtuvat usein glukoosia verisuoniin kuljettavan kromin puutteesta, jota seuraa jatkuva ja nopea nälän tunne. Parsakaali on maailman kromipitoisin ruoka, ja jo pieni määrä parsaa riittää tyydyttämään päivittäisen saantisuosituksen. Kromia löytyy myös suurimmasta osasta muita hedelmiä ja vihanneksia.

+ Viinietikka

Viinietikan nauttiminen esimerkiksi alkusalaatin kanssa estää sinua ahmimasta liikaa ruokaa, ja parhaassa tapauksessa jopa häätää jälkiruoan himot tiehensä. Tuotteen etikkahappo poistaa hiilihydraatteja sokeriksi muuttavaa amylaasia elimistöstä, jolloin syöt hitaasti etkä todennäköisesti ahmi kulhollista jäätelöä illallakaan.

(MTV3)

Lähde: Rodale.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja