Mainos

Pettynyt Trump kakkospaikalta yön vaaliväittelyyn – republikaanit kallistumassa tyynen neurokirurgin puoleen

Republikaanien kolmas kansallinen vaaliväittely alkaa Suomen aikaan yöllä kireissä tunnelmissa.

Kuukausia mielipidekyselyjen kärkipaikalla paistatellut miljardööri Donald Trump on tipahtanut uusimmassa kyselyssä kakkoseksi ja ykkössuosikkina lavalle astelee rauhallisempana pidetty eläköitynyt neurokirurgi Ben Carson.

Yhdysvaltalaiset politiikan asiantuntijat eivät usko, että Trumpin suosio kantaa kovinkaan kauan ensi vuoden alun Iowan esivaaleja pidemmälle. Tosin asiantuntijat eivät uskoneet Trumpin nousevan ennakkosuosikiksi ollenkaan ja kestävän kärkipaikalla useita kuukausia.

Trump on itse uusista kyselytutkimuksien tuloksista yllättynyt ja kutsuu niitä tekotieteellisiksi.

Jonkinlaista kyllästymistä Trumpin kovaan tyyliin on kuitenkin republikaanien piirissä ilmassa, sillä uusimmissa mielipidekyselyissä puolueen suosituin ehdokas Yhdysvaltain presidentinvaaleihin onkin tyyni ja lähes eleetön Carson.

Carsonin suosiota on nostanut kommentti, kuinka muslimi ei voi olla Yhdysvaltain presidentti. Hän on myös verrannut presidentti Barack Obaman terveydenhoitouudistusta orjuusaikaan. Carson on erityisesti puolueen konservatiivisemman puolen suosikki.

Yön väittelyssä Trump yrittänee osoittaa olevansa yhä ykkönen ja voittaja. Muiden pienemmän suosion ehdokkaiden kuten Jeb Bushin ja Carly Fiorinan odotetaan myös yrittävän vahvaa esitystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.