Näin Ville Peltonen reagoi HIFK-jatkoonsa – linjaa suorat sanat ”tärkeimmästä tehtävästään”

Ville Peltonen ja Ilari Melart puhuvat HIFK:hon liittyvistä hurjista odotuksista 5:34
Video: Ville Peltonen ja Ilari Melart puhuvat HIFK:hon liittyvistä hurjista odotuksista

Suomi-kiekon legenda Ville Peltonen jatkaa Helsingin IFK:n päävalmentajana uuden kaksivuotisen sopimuksen myötä. Peltosen mukaan hän ja seura pääsivät varsin ”helpolla” sopuun jatkosta. Peltonen tiedostaa tasan tarkkaan sen, mikä hänen roolinsa on eteenpäin pyrkivässä jättiseurassa.

Peltonen, 50, aloitti HIFK:n päävalmentajana kesällä 2021. Ennen tätä hän oli toiminut muun muassa sveitsiläisseuran Lausanne HC:n luotsina.

Peltosen uusi HIFK-sopimus kattaa kevääseen 2026 saakka.

– Yhteistyö Tobiaksen (Salmelainen, HIFK:n urheilutoimenjohtaja) kanssa on sujunut mallikkaasti ja olemme keskustelleet päivittäin siitä, miten voisimme kehittää asioita ja miten voisimme tehdä niitä paremmin. Kun tällainen juttu (jatkosopimus) tuli esille, niin tunne oli molemminpuolinen, että haluamme jatkaa. Neuvottelut eivät olleet hirveän vaikeat, Peltonen tuumaa MTV Urheilulle.

Kun HIFK kertoi Peltosen päävalmentajapalkkauksesta, hän puhui kotiinpaluusta.

– Tämä seura on minulle hirmutärkeä. On mahtavaa, kun pelaamme vanhassa jäähallissa ja kun voi elää Stadissa. Fiilis on edelleen aivan sama kuin silloin, kun tulin tänne takaisin. Täällä on moni sellainen asia kunnossa, mitkä ovat tärkeitä valmentajan kannalta. Teemme hyvää yhteistyötä koko ”staffin” kanssa ja luottamus on vain vahvistunut ajan saatossa. On vaikea kuvitella, että itselleni olisi jotain merkityksellisempää paikkaa kuin tämä, Peltonen tunnelmoi.

Eli sitä on kuin kotona koko ajan?

– Voi olla, että tulee tehtyä vielä enemmän duunia työpaikalla kuin oikeassa kodissa, Peltonen virnistää.

– Todella kiitollinen olo siitä, että työ saa jatkoa, Peltonen iloitsee.

Uuden sopimuksen myötä Peltonen ehtii valmentaa viiden kauden ajan HIFK:ta. Hänen puheissaan toistuvat sanat kehitys ja asioiden eteenpäin vieminen.

Peltonen tietää kuitenkin tasan tarkkaan sen, että mitä häneltä odotetaan.

– Olen siinä roolissa tässä seurassa, että mun tärkein tehtävä on tuoda tänne menestystä, Peltonen linjaa suorin sanoin.

– Toki tähän kuuluu muutakin, kuten pelaajien ja koko seuran kehitystyötä. Jos miettii pelaajien kehitystä, niin olen sitä mieltä, että olemme onnistuneet siinä monen kohdalla. Ei tietenkään kaikkien, mutta monen. Tuolla saralla luottamuksen rakentuminen ja sen vahvistuminen ovat olleet aivan ydinasemassa. Pidän tärkeänä myös sitä, että olemme menneet vaikeuksien kautta ja olemme luottaneet meidän arkemme laatuun ja arvojen mukaiseen toimintaan. Tuo on yksi iso osa sitä, miten seura on pystynyt kehittymään. Sitä työtä tässä jatketaan nyt, Peltonen viitoittaa.

HIFK lähti uuteen kauteen yhtenä SM-liigan suurimpana mestarisuosikkina. Seura hankki kesällä riveihinsä muun muassa Jori Lehterän, Petteri Lindbohmin ja Leo Komarovin

HIFK on tällä hetkellä sarjassa toisena. Ero kärkipaikkaan pitävään Tapparaan on yhdeksän pistettä.

Vaikka tulosta on kohtalaisesti tullut, ei HIFK:n peli ole ollut vielä läheskään valmista.

– Onnistuimme siinä, miten hyvin valmistauduimme runkosarjan alkuun. Meidän sitkeyttämme testataan koko ajan, kun meillä on aika paljon pelaajia loukkaantumisten takia kokoonpanon ulkopuolella. Olemme hetkittäin pelanneet erittäin hyvin, mutta niin kuin muillakin seuroilla – onhan tuolla vielä paljon työsarkaa jäljellä. Pyritään saamaan rakennuspalikoita järjestykseen ja pyrimme vahvistamaan entisestään luottamusta niin joukkueen toimintaan kuin itse peliä kohti. Siinä on se tärkein fokuksen kohde tällä hetkellä, Peltonen perkaa.

HIFK:n seuraava ottelu on ohjelmassa huomenna keskiviikkona, kun se kohtaa kotonaan SaiPan. 

Lue myös:

    Uusimmat