Petteri Orpo kokoomuskriisistä: En voi sietää eripuran kylvämistä oman profiilin nostamiseksi

3:58
Kirsi Pihan vetäytyminen aiheutti myrskyn kokoomuksessa – Petteri Orpo kommentoi videolla tilannetta.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo tuomitsee eripuran kylvämisen. Hän kirjoittaa Facebookissa, että ilkeily, henkilöön hyökkääminen ja piilorasistiset kommentit eivät kuulu demokratiaan, kokoomukseen eivätkä sivistyneen ihmisen käytökseen.

– En voi sietää politiikassa sitä, miten jotkut yksittäiset ihmiset puolueen väreissä esiintyen käyvät sosiaalisessa mediassa nostamassa omaa profiiliaan kylvämällä eripuraa ja jopa loukkaamalla ja satuttamalla muita, Orpo kirjoittaa.

– He aiheuttavat toiminnallaan hallaa koko laajalle kansanliikkeelle ja antavat väärän kuvan vakaista ja positiivisista toimijoista, jotka tekevät politiikkaa vakavalla mielellä pyrkien hyvään.

Orpo kommentoi Kirsi Pihan (kok.) päätöstä vetäytyä Helsingin pormestarikisasta sekä asiasta syntynyttä keskustelua puolueen aatteesta. Orpon mukaan sekä konservatiivi että liberaali kyllä mahtuvat kokoomukseen.

Pihan korvaajaa etsitään

Piha ilmoitti vetäytymisestään nettisivuillaan julkaistussa kirjoituksessa, jossa hän nosti esiin puolueen sisäiset jakolinjat.

Orpon mukaan kokoomuksen linjaa ei määritellä Twitterissä tai "muissakaan huutokuoroissa" vaan puoluekokouksen hyväksymän tavoiteohjelman mukaisesti. Kokoomusjohtaja kertoo olevansa huolissaan sosiaalisen median vaikutuksesta demokratialle.

Orpo toistaa eilisen kantansa siitä, että Pihan luopuminen oli pettymys. Kokoomusjohtajan mukaan Helsingin-järjestö nimeää kilpailukykyisen pormestariehdokkaan mahdollisimman pian.

Verkkouutisten mukaan ehdokkuutta harkitsevat ainakin Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Daniel Sazonov, apulaispormestari Pia Pakarinen sekä kaupunginvaltuutetut Otto Meri ja Laura Rissanen.

Sazonov vetosi eilen STT:n haastattelussa, että jo aiemmin ehdokkuudesta kieltäytyneet harkitsisivat asiaa uudelleen. Hän nosti tässä yhteydessä esille Pakarisen ohella kansanedustajat Juhana Vartiaisen, Sari Sarkomaan ja Elina Lepomäen, joka ilmoitti tänään lähtevänsä sittenkin ehdolle Helsingin valtuustoon.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja