Petter Northugin kommentti oli liikaa ruotsalaistähdille – "Ei tiedä, mistä puhuu"

Petter Northug ja Emil Iversen ovat esittäneet voimakasta kritiikkiä Ruotsin maastohiihtomaajoukkueen miehistä. Nyt ruotsalaistähti Calle Halfvarsson ja uusi nimi Leo Johansson lyttävät kritiikin.

Jo uransa päättänyt Northug kertoi näkemyksensä Norjan TV2:n haastattelussa Ruotsin miesten maajoukkueesta. Kaksinkertainen olympiavoittaja ei säästellyt sanojaan.

– En usko, että yksikään ruotsalainen mieshiihtäjä olisi ollut 15 parhaan joukossa Norjan kauden avauksessa Beitostölenissä. Ruotsalaisille mieshiihtäjille tulee erittäin rankkaa Rukalla, Northug sanoi.

Norjan maajoukkueessa edelleen vaikuttava Iversen oli samoilla linjoilla Northugin kanssa.

– En tiedä, jos olisin voittanut vain yhdellä sauvalla, mutta kahdella olisin onnistunut siinä, Iversen totesi.

Rukalla maailmancupin avaukseen valmistautuvan Ruotsin joukkueen Halfvarsson kuittasi Northugin kommentit tylysti.

– Emme välitä siitä, mitä norjalaiset sanovat. He saavat sanoa, mitä haluavat. Voitamme heidät sen sijaan hiihtoladulla. Hän vain spekuloi. Petterillä ei ole hajuakaan, mistä hän puhuu. Uskon varmasti, että Leo olisi ollut 15 parhaan joukossa, Halfvarsson sanoi Expressenille.

22-vuotias Leo Johansson oli ruotsalaisten vakuuttavimpia suorittajia kauden avauksessa Gällivaressa, kun hän voitti kaksi kilpailua. 

– Jos hän uskoo, että voisi voittaa yhdellä sauvalla, niin hän saa tulla ja näyttää sen toisella kertaa, Johansson totesi.

Ruotsin uusi maajoukkuepomo Lars Öberg allekirjoittaa Halfvarssonin ja Johanssonin kommentit. Hän sanoo antavansa tulosten puhua ja toivoo, että hiihtäjät antavat oman vastineensa ladulla. 

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy perjantaina Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja