Pettäjät tunnustavat: "Elämäni hirvein juttu"

Uskottomuus on usein vaiettu aihe, ja niinpä päätimme kysyä Helmen lukijoilta suoraan, ovatko he koskaan pettäneet kumppaneitaan, ja ovatko he tunnustaneet pettäneensä.

Kyselyyn vastanneista 65,9 prosenttia kertoivat, etteivät ole koskaan pettäneet kumppaneitaan.

"Se joka pettää kumppaniaan, ei oikeasti rakasta häntä. Itselleni ei tulisi mieleenkään pettää poikaystävääni, koska rakastan häntä enemmän kuin mitään ja tahdon viettää hänen kanssaan loppuelämäni. Miksi siis haluaisin pettää?" Pettäjät hävetkää!

"Kun on sen oman rakkaan löytänyt niin kyllä se on riittänyt. Mitä sitä lähteä liittoa rikkomaan ja huonoa omaatuntoa pitämään." Tytti

"En koskaan, en voisi katso puolisoani silmiin, jos olisin pettänyt häntä" Riitu

Pettäminen kaduttaa lähes aina

Toisaalta vajaat 25 prosenttia tunnustaa pettäneensä kumppaniaan useaan kertaan, eikä ole koskaan tunnustanut vieraissa käymistä.

Puolustajia sille, ettei tunnustaminen kannata, tuntuu löytyvän aina. Joskus pettäjät parantelevat omaatuntoaan sillä, että molemmat osapuolet ja varsinkin kumppani säästyy tuskalta, jos pettämistä ei koskaan tunnusta, tai sillä, että olisi itsekästä kaataa omat virheet toisen niskaan. Rehellisyys on kuitenkin parisuhteen tärkein tukipilari.

"Asiaa ei voi millään syyllä perustella. Elämäni hirvein juttu, jonka tajusin vasta jälkeen päin." O:ton

"Olen tyytymätön suhteeseeni ja epäilen että miehellä on irtosuhteita. Siksi olen itsekin harrastanut niitä jonkin verran kuin kostoksi vaikkei mies siitä tiedäkään." Epäilijä

"En pääse irti entisestä suhteestani, vaikka rakastan nykyistä avomiestäni ja haluan olla hänen kanssaan loppuelämän. Silti menee jalat alta kun tapaan entisen kaverin ja se on menoa vaikka tiedän tekeväni väärin ja mieskin varattu." Kippu

Vastaajista hieman yli kymmenen prosenttia on pettänyt ja tunnustanut.

"Kerran vuosia sitten todella huonossa suhteessa entisen poikaystävän kanssa menin ja pussasin toista. Kamala olo tuli ja tunnustin. Jätin poikaystäväni hieman myöhemmin. Kokemus oli niin kauhea, morkkis nimittäin, ettei tule tapahtumaan ikinä enää vaikka mikä olisi." Juu

"Kerran tunnustin, kerran en. Tällä kokemuksella sanoisin, että parasta on olla uskollinen." Femme Fatale

Kun pettäminen paljastuu, ollaan vaikean päätöksen edessä. Miten tästä eteenpäin? Vaikka tunteet ovat pinnassa, kannattaa asiasta keskustella kumppanin kanssa ja pohtia yhdessä, miten siitä selvitään, vai selvitäänkö. Asian miettiminen rauhassa myös omissa oloissa voi olla tärkeää.

Tärkeää on, että tunnekuohusta huolimatta suhteen molemmat osapuolet kaikesta huolimatta tulisivat kuulluiksi ennen lopullisen päätöksen tekemistä.

Näin voidaan yhdessä miettiä, ovatko molemmat valmiita tekemään töitä paremman suhteen hyväksi, vai onko oikea ratkaisu jatkaa elämää eri suuntiin.

MTV/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja