Perussuomalaiset saamassa hirmuvoiton Lapissa – vaalipiirin ääniharava Sara Seppänen: "Keskustan politiikkaan ollaan oltu pettyneitä"

Perussuomalaisten Sara Seppänen äänivyöryllä eduskuntaan: "Tämä tulos on aivan todella yllättävä" 1:35
Perussuomalaisten Sara Seppänen nousemassa äänivyöryllä eduskuntaan: "Tämä tulos on aivan todella yllättävä"

Lapin ääniharavan paikkaa pitää iltayhdeksän aikaan perussuomalaisten Sara Seppänen, joka on uutena nousemassa eduskuntaan.

Ennen iltayhdeksää hänellä oli kasassa jo yli 7 200 ääntä.

– Tämä on minun kolmas eduskuntavaali(ehdokkuus). Politiikka on maratonlaji, olen tehnyt paljon töitä paikallisesti maakuntavaltuuston puheenjohtajana. Tämä tulos on aivan todella yllättävä, Sara Seppänen kommentoi MTV:n tulosillassa.

Lapissa yleensä keskusta on hyvin vahvoilla. Nyt perussuomalaiset näyttävät ottaneen lisää alaa Lapissa, kun kesken illan puolueet ovat lähes tasoissa. Keskustalla oli Lapissa iltayhdeksän aikaan 26,2 prosentin kannatus ja perussuomalaisilla 25,4 prosenttia. 

Viime vaaleissa 2019 keskusta sai Lapissa 29,2 prosenttia äänistä ja perussuomalaiset 17,2 prosenttia. Perussuomalaiset ovat saamassa siis kovan vaalivoiton ja kannatus on nousemassa yli kahdeksan prosenttiyksikköä.  

– Viesti on tullut selväksi, kun on kiertänyt Lappia ja kuunnellut ihmisiä, niin ollaan oltu pettyneitä keskustan politiikkaan. Syrjäseutujen asiat eivät ole hoituneet hyvin, Seppänen toteaa.

Lisäsyyksi hän toteaa kasvaneet elinkustannukset, jotka vaikuttavat erityisesti pitkien välimatkojen Lapissa.

Katso MTV:n tulospalvelusta, miten oma ehdokkaasi menestyy!

Lue myös:

    Uusimmat