Perussuomalaiset nuoret: Laista poistettava pykälä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan

Perussuomalaiset Nuoret esittää, että pykälät kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sekä uskonrauhan rikkomisesta poistettaisiin rikoslaista. 

Perussuomalaisen nuorten mielestä kyseiset pykälät ovat ”tunnusmerkistöltään monitulkintaisia, vaikka lainsäädäntöä sitoo tarkkarajaisuusvaatimus.”

Tämä mahdollistaa järjestön mukaan sen, että vakavista ongelmista ei voi puhua niiden oikeilla nimillä oikeudellisten seuraamusten pelossa. Perussuomalaiset Nuoret pitääkin tilannetta "kohtuuttomana" ja peräänkuuluttaa lain korjaamista.

Hitler vainosi ja murhasi vähemmistöjä. Samaa tapahtuu profeetta Muhammadin seuraajien parissa, mutta toisin kuin Hitler, Muhammad ei ole Suomessa vapaasti arvostelun kohteena uskonrauhapykälän vuoksi, Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen toteaa tiedoteessa.

– Barbarismi on päässyt valloilleen historiassa eri muodoissaan. Ristiretkien ja keskitysleirien jälkeen on Euroopassa jälleen helvetti irti – nyt vuorossa ovat islamistit, jotka teurastavat paikasta ja ihmisten taustoista riippumatta. Lain korjaamisella haluamme tehdä länsimaisten arvojen puolustamisesta mahdollista ilman, että heti uhataan sakoilla ja vankilalla.

"Mikään uskonto tai aate ei voi olla lailla suojattu kritiikiltä"

Perussuomalaiset Nuoret kertovat haluavansa puolustaa jokaiselle kuuluvia perusoikeuksia ja pitää siksi tärkeänä, että myös uskonnon oikeutuksella tehdyistä hirmutöistä puhutaan ääneen.

He tähdentävät, että ”mikään uskonto tai aate ei voi olla lailla suojattu kritiikiltä ja vaikenemalla suljetaan samalla silmät ihmisoikeusloukkauksilta.”

– Ei ole missään suhteessa perusteltua, että uskonnollinen ryhmä voi määritellä asiat, joista ei saa puhua, rangaistuksen uhalla. On ihmisten perustuslaillisen yhdenvertaisuuden kannalta ristiriitaista, että toisten uskomukset nauttivat suurempaa suojaa kuin toisten, Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtaja Aleksi Hernesniemi toteaa.

– Valtio ei voi kohdella eri uskontoja tai ideologioita eri kriteerein. Jos yhteiskunnallisista ongelmista puhuminen on rikollista, sananvapaus menettää merkityksensä. 

Perussuomalaiset Nuoret haluaa säilyttää rikoslaissa pykälän törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, joka puuttuu esimerkiksi kansanryhmän uhkaamiseen väkivallalla tai joukkotuhonnalla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja