Mainos

Perushoitaja syyllinen myrkytyksiin - määrättiin mielentilatutkimukseen

Helsingin käräjäoikeus on määrännyt useasta murhasta syytetyn 59-vuotiaan perushoitajan AinoNykoppin mielentilatutkimukseen.

Oikeuden päätöksen mukaan Nykopp on syyllinen vuosien 2004-2009 aikana viiden vanhuksen kuolemaan. Lisäksi hän on aiheuttanut vakavia vammoja kuudelle muulle ihmiselle.

Oikeus ei ottanut välituomiossaan kantaa rikosnimikkeisiin tai teon motiiveihin. Käräjäoikeus katsoi kuitenkin naisen olevan syyllinen tekoihin, sillä syyllisyydestä ei jäänyt käräjäoikeudelle järkevää epäilystä.

Tuomioon oikeus ottaa kantaa mielentilatutkimuksen jälkeen.

Oikeus: Nykoppin kertomukset eivät uskottavia

Lisää tuomiosta:

Jutun taustat:

www.mtv3.fi/laakemurhat

Päätöksessään oikeus toteaa, että surmat on tehty silmiinpistävällä tavalla saman kaavan mukaisina.

Myrkytystapauksissa uhrien kunto on romahtanut äkillisesti, kun Nykopp on ollut heidän kanssaan tekemisissä. Hän on myös sattunut paikalle sillä hetkellä, kun uhrit ovat saaneet vakavia sairauskohtauksia.

Oikeus ei pidä uskottavana, että Nykoppin hallusta esitutkinnan aikana löytynyt lääkepaljous olisi kertynyt hänelle huomaamatta työn ohessa tai että hän olisi aikonut hävittää lääkkeitä.

Käräjäoikeus katsoi oikeudenkännin aikana tulleen osoitetuksi, että on useammassa tapauksessa pyrkinyt tarpeettoman aktiivisesti ottamaan haltuunsa kotihoitoasiakkaidensa lääkehuoltoa. Näin hän on laittanut liikkeelle paikkaansa pitämättömiä tietoja asiakkaidensa alkoholin ja lääkkeiden väärinkäytöstä sekä masentuneisuudesta.

Oikeus kiinnitti huomiota myös siihen, että Nykopp on monin kohdin muutellut kertomuksiaan epäuskottavasti kertomalla vasta pääkäsittelyssä eri tapauksista erikoisiakin yksityiskohtia, jotka näin vakavista rikoksista epäillyn olisi tullut käräjäoikeuden mukaan muistaa jo poliisin esitutkinnassa.

(MTV3)

Katso Jarkko Sipilän raportti

Katso asianajaja Heikki Lampelan haastattelu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.