Perunakakku ja rucola-kurkkusalaatti

Perunakakku

  • 1,25 kg jauhoisia perunoita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 150 g voimakasta juustoraastetta
  • 200 g kinkkua ja/tai salamia
  • 1 pallo mozzarella- juustoa
  • kourallinen tuoretta persiljaa
  • 1 dl korppujauhoja
  • pari nokaretta voita

Kuori ja keitä perunat kypsiksi kevyesti suolatussa vedessä. Valuta ne hyvin ja soseuta suuressa kulhossa. Jäähdytä. Lisää perunasoseeseen kananmunat, ruokakerma, murskatut valkosipulin kynnet, juustoraaste sekä mozzarella ja kinkku pieninä kuutioina. Lisää myös hienonnettu persilja ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Voitele irtopohjavuoka ja ripottele pohjalle korppujauhoja. Kaada päälle perunamassa ja ripottele vielä pinnalle korppujauhoja. Paista kakkua 200 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.

Rucola-kurkkusalaatti

  • nippu rucolaa
  • 1 kurkku
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • tuoretta minttua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 lime
  • suolaa
  • mustapippuria

Huuhtele rucola hyvin. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, hienonnettu minttu, hunaja, raastettu limen kuori sekä mehu ja mausteet. Anna maustua kylmässä ja sekoita kurkkusuikaleet joukkoon. Tarjoile.

Reseptit: Alex Nurmi/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat