Peruna- ja viljainen luumurieska 26.4.2001

15 kpl

3 dl perunamuusia
0,5 dl öljyä
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suola
0,5 tl timjamia
1 dl kauralesettä
1 dl ohra- tai ruisjauhoja

1. Mittaa perunasoseen joukkoon kaikki aineet. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan. Käytä leipomisessa reilusti jauhoja.
3. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi (halk.5-6 cm).
4. Tee lastalla tai veitsellä rieskojen pintaan vinoristikot ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista rieskoja 250 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia eli kunnes niiden pinnassa on muutama ruskea täplä.
6. Tarjoa rieskat heti lämpiminä.

Viljainen luumurieska

5 dl piimää
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl hienonnettua anista
1 dl pieniä luumusuikaleita
3 dl isoja tai tavallisia kaurahiutaleita
1 dl ruislesettä
0,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
2. Kaada seos pyöreään suurehkoon piirakkavuokaan (mielellään metallinen vuoka, halk.26-28 cm).
3. Paista rieska 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia.
4. Tarjoa heti lämpimänä.

Lue myös:

    Uusimmat