Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Peruna- ja viljainen luumurieska 26.4.2001

Julkaistu 20.05.2001 19:37

15 kpl

3 dl perunamuusia
0,5 dl öljyä
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suola
0,5 tl timjamia
1 dl kauralesettä
1 dl ohra- tai ruisjauhoja

1. Mittaa perunasoseen joukkoon kaikki aineet. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan. Käytä leipomisessa reilusti jauhoja.
3. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi (halk.5-6 cm).
4. Tee lastalla tai veitsellä rieskojen pintaan vinoristikot ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista rieskoja 250 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia eli kunnes niiden pinnassa on muutama ruskea täplä.
6. Tarjoa rieskat heti lämpiminä.

Viljainen luumurieska

5 dl piimää
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl hienonnettua anista
1 dl pieniä luumusuikaleita
3 dl isoja tai tavallisia kaurahiutaleita
1 dl ruislesettä
0,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
2. Kaada seos pyöreään suurehkoon piirakkavuokaan (mielellään metallinen vuoka, halk.26-28 cm).
3. Paista rieska 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia.4. Tarjoa heti lämpimänä.


Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."