Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Peruna- ja viljainen luumurieska 26.4.2001

Julkaistu 20.05.2001 19:37

15 kpl

3 dl perunamuusia
0,5 dl öljyä
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suola
0,5 tl timjamia
1 dl kauralesettä
1 dl ohra- tai ruisjauhoja

1. Mittaa perunasoseen joukkoon kaikki aineet. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan. Käytä leipomisessa reilusti jauhoja.
3. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi (halk.5-6 cm).
4. Tee lastalla tai veitsellä rieskojen pintaan vinoristikot ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista rieskoja 250 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia eli kunnes niiden pinnassa on muutama ruskea täplä.
6. Tarjoa rieskat heti lämpiminä.

Viljainen luumurieska

5 dl piimää
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl hienonnettua anista
1 dl pieniä luumusuikaleita
3 dl isoja tai tavallisia kaurahiutaleita
1 dl ruislesettä
0,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
2. Kaada seos pyöreään suurehkoon piirakkavuokaan (mielellään metallinen vuoka, halk.26-28 cm).
3. Paista rieska 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia.4. Tarjoa heti lämpimänä.


Lisää aiheesta:

Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näinHelpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."Poskipunan syönti -ilmiö hämmentää – toimittaja maistoi "hittituotetta"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:01
    Ruoka

    Loistava liharuoka on suosittu vuodesta toiseen – milloin söit viimeksi?

  • Eilen15:32
    Koirat

    Tarvitseeko koira takin tai tossut – ja miten ne saa sille päälle? "Ihan koulutettavissa oleva asia"

  • Eilen12:15
    Liikenneturvallisuus

    Autoilija! Älä anna talvimyräkän yllättää, vaan toimi näin

  • Eilen09:15
    Ruokaniksit

    Helpoin tapa avata säilyketölkki – nerokas niksi yllättää!

  • Eilen06:44
    Turvallisuus

    Kristan kynttiläkupit räjähtivät juhlissa – tuikkuvalmistajakin ymmällään: "Ainoa selitys, jonka keksin..."