Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Peruna- ja viljainen luumurieska 26.4.2001

Julkaistu 20.05.2001 19:37

15 kpl

3 dl perunamuusia
0,5 dl öljyä
1 dl juustoraastetta
0,5 tl suola
0,5 tl timjamia
1 dl kauralesettä
1 dl ohra- tai ruisjauhoja

1. Mittaa perunasoseen joukkoon kaikki aineet. Sekoita taikina tasaiseksi esim. puuhaarukalla.
2. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan. Käytä leipomisessa reilusti jauhoja.
3. Taputtele taikinapalat pyöreiksi rieskoiksi (halk.5-6 cm).
4. Tee lastalla tai veitsellä rieskojen pintaan vinoristikot ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
5. Paista rieskoja 250 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia eli kunnes niiden pinnassa on muutama ruskea täplä.
6. Tarjoa rieskat heti lämpiminä.

Viljainen luumurieska

5 dl piimää
0,5 dl öljyä
0,5 tl suolaa
1 rkl hienonnettua anista
1 dl pieniä luumusuikaleita
3 dl isoja tai tavallisia kaurahiutaleita
1 dl ruislesettä
0,5 dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

1. Sekoita kaikki aineet keskenään.
2. Kaada seos pyöreään suurehkoon piirakkavuokaan (mielellään metallinen vuoka, halk.26-28 cm).
3. Paista rieska 250 asteessa uunin keskiritilätasolla 25-30 minuuttia.4. Tarjoa heti lämpimänä.


Lisää aiheesta:

Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääseBorrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiöOvatko ihmiset olleet aina väsyneitä? Tutkija: Uupumus ei ole vain nykyajan vitsaus
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:50
    Vanhukset

    Ikäraja 100 vuotta – näiden teräsmiesten kuntopiiriin ei kuka tahansa pääse

  • Eilen17:30
    Punkit

    Borrelioosiennätys uusiksi – eniten raportoituja tapauksia yllättävään aikaan: "On syytä yhä suojautua"

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • Eilen10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • Eilen08:20
    Ruoka

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö