Perrin laukoi JYPin mestariksi

Viisi ylipitkää ottelua, yhtä monta voittoa. Siinä Suomen mestari JYPin saldo jääkiekon SM-pudotuspelien jatkoaikaotteluista.

Viimeisenä JYPin jalkoihin jäi ratkaisevaksi jääneessä viidennessä SM-finaalissa Pelicans, joka hävisi kotihallissaan jatkoajalla 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-1). JYP vei historiansa toisen mestaruutensa otteluvoitoin 4-1.

Vastustajalle tyly saldo todisti JYPin lujuudesta ratkaisuhetkillä. Kolme jatkoaikavoittoa välierissä Jokereista, kaksi finaalisarjassa Pelicansia vastaan.

Marginaalit ovat pienet, mutta kun ne ovat olleet keväällä ottelusta toisen JYPin puolella, sattumalle ei ollut sijaa.

Virheiden karttelua

Ratkaisumaali syntyi kuin varkain. Kiekko pomppi Pelicansin puolustusalueella. Pelivälineeseen ehti ensimmäisenä Eric Perrin, joka laukoi aloituspisteiden välistä ranteella ohi Pelicansin maalia vartioineen Janne Juvosen.

Kokonaisaikaa oli ehtinyt kulua 66.58.

Viides loppuottelu tarjosi huomattavasti vähemmän muisteltavaa kuin aiemmat kohtaamiset. Kun panokset kovenivat, pelaajat tarttoivat virheitä viimeiseen saakka.

Yli 5 400 katsojan täyteen kansoittamassa hallissa kiekkofanien enemmistö jännitti kädet ristissä ja rystyset valkoisina, kuinka ensimmäistä kertaa kaudella maalilla aloittanut, 17-vuotias Juvonen pärjää.

Juvonen otti maanantaina monta varmaa koppia - ikään kuin viestittääkseen, ettei mahdollista heikkoa lenkkiä ollut tarpeen etsiä tolppien välistä.

Pelicans teki viidestä pelatusta finaalista avausmaalin neljässä ottelussa. Se pystyi pitämään johtonsa vain kerran loppuun saakka.

Pelicans ryhdistäytynyt

Kotijoukkue oli päävalmentajansa Kai Suikkasen johdolla karsinut enimmät virheet. Etenkin edelliseen Lahden-peliin verrattuna Pelicans oli ryhdistäytynyt paljon.

Joonas Järvinen vastasi kotiyleisön tilaukseen tälläämällä Justin Hodgmanin aloitusvoiton jälkeen yhdeksännellä minuutilla 1-0.

JYP ei avauserässä päässyt juuri hätyyttelemään Juvosen vartioimaa maalia.

Pelicans määräsi tahdin jäällä toisessakin erässä. Hyökkääjät ajautuivat kuitenkin pyörimään kaukalon kulmiin.

Silloin kun Pelicans laadukkaan maalipaikan sai, maila tärisi ratkaisevassa paikassa. Niin kävi parhaassa ketjussa Radek Smolenakille, joka lusikoi Justin Hodgmanin pohjustamasta avopaikasta ohi maalin.

JYPin tasoituksen teki toisessa erässä siirretyn rangaistuksen aikana läpiajoon karannut Harri Pesonen.