Mainos

Perloksen työntekijät marssivat ulos

Työnseisaukseen osallistuu 700-800 työntekijää.

Perlos Oyj:n Joensuun ja Kontiolahden Lehmonharjun tehtaiden työntekijät marssivat ulos työpaikoiltaan. Työnseisaus on vastalause Perloksen suunnitelmille ulkoistaa tehtaiden kiinteistö- ja ruiskuvaluhuollon toiminnot. Suunnitelma koskee 19 työntekijän työsuhdetta.

Työnseisaus jatkuu tiistaiaamuun kello 7 saakka ellei päivän aikana neuvotteluissa työnantajan kanssa tapahdu edistymistä, kertoi Kemianliittoon kuuluvan Joensuun Muovityöntekijät osasto 128:n puheenjohtaja Sanna Mikkonen.

-Vastustamme ulkoistamista, koska kyseinen huoltohenkilöstö on meille muille erittäin tärkeä työntekijäryhmä. Suunnitelmat koskevat lisäksi sellaisia työntekijöitä, joista osa on ollut Perloksella yli 20 vuotta eivätkä he ole halukkaita siirtymään toisen työnantajan palvelukseen. Haluamme samalla osoittaa mitä mieltä olemme muista vastaavista suunnitelmista, Mikkonen kertoo.

Viivästymiä saattaa tulla

Tehdaspäällikkö Olavi Miettinen vahvistaa, että yhtiö on tehnyt aiesopimuksen huoltotoimintojen ulkoistamisesta yhteistyökumppanin kanssa. Kumppanin nimeä Perlos ei halua paljastaa. Työnantajalle työntekijöiden ulosmarssi tuli yllätyksenä. Miettisen mukaan aiesopimus ulkoistamisesta on vain yksi vaihtoehto kehittää huoltotoimintoja.

Vuorokauden kestävä työnseisaus ei Miettisen arvion mukaan vaikuta olennaisesti tehtaiden tuotantoon. Pieniä viivästymisiä joissakin tuotteissa saattaa kuitenkin tulla. Perloksen Lehmonharjun tehtailla valmistetaan telekommunikaatioalan tarvitsemia osia esimerkiksi matkapuhelimiin ja Joensuun tehtailla erilaisia liittimiä esimerkiksi autoteollisuuden käyttöön. Kaikkiaan Perlos työllistää Joensuussa ja Kontiolahdella 1700 työntekijää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.