Mainos

Perheasunnon perusparannus: tuijasta lauteet ja selkänojat

Lauteisiin käytetään samaa materiaalia kuin seiniin.

Paneelin taakse kiinnitettiin tulppien ja pitkien, ruostumattomien ruuvien avulla kiviseinärunkoon tuet paneelin toiselle puolelle tulevia lauteenkannakkeita varten. Ilman niitä ruuvit vetäisivät paneelin kannakkeita kiinnitettäessä kiinni seinään.

Ruuvit ovat aika järeät ja ruostumattomasta teräksestä. Jos ne ruostuisivat aikaa myöten poikki, turvallisuusriski olisi aikamoinen.

Lauteenkannakkeiden ja paneelilautojen väliin on laitettava pienet vaneripalat, jotta laudan ja kannakkeen väliin jää ilmarako. Kannakkeet eivät saa missään tapauksessa ottaa kiinni paneeliin vaan ilman on päästävä kiertämään välissä.

Lauteisiin käytettiin samaa tuijaa kuin seiniin. Seinien tavoin myös ne käsitellään ennestäänkin hyvän kosteudenkestävyyden lisäämiseksi parafiinilla, jolloin myös väri samalla tummuu ja syvenee kauniisti.

Lauteet suunniteltiin helposti hoidettaviksi ja puhdistettaviksi eikä seinille juurikaan jää kiinteitä rakenteita.

Löylykippo on kiinteää mallia

Nina suunnitteli ylälauteen U:n muotoiseksi. Alalaude täyttää miltei koko saunan lattian pinta-alan ja lattialle tulee vielä irtojakkara, jolta päästään nousemaan lauteille.

Selkänojan vaakalaudan taakse sijoitettiin led-valot. Niiden heijastamiseksi yläsuuntaan kiinnitettiin laudan selkäpuolelle ruostumattomasta pellistä tehdyt, kapeat suikaleet.

Löylykippo on lauteisiin upotettavaa, kiinteää mallia joten sen paikka on syytä miettiä kunnolla. Nina sijoitti sen poikkeuksellisesti ylälauteelle, koska saunaan tulee ikikiuas ja kippo on tällä tavalla mukavasti sen tuntumassa. Toisaalta alalauteessa ei kyllä olisi ollut oikein kunnolla tilaakaan, joten nyt sinne jää kunnon jalkatilat.

Kiviseinää elävöittävät tyylikkäästi pystyasentoon sijoitetut valokuidut. Kolme selkänojaa valmistettiin kukin kahdesta pystysuuntaisesta, yhteen liimatusta tuijalankusta.

Lisätietoa:

www.puuinfo.fi

www.wisa.fi

www.puukeskus.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.