Mainos

Perheasunnon perusparannus: säilytystilaratkaisut

Nina valitsi perheasunnon säilytystiloihin liukuovikaapistot. Liukuovien asentaminen ei ole mitenkään voittamattoman monimutkaista, mutta kalusteiden mukana seuraavat asennusohjeet on luettava todella tarkasti ja työn kulku suunniteltava hyvin.

Nina halusi jättää eteisen vanhan tiiliseinän näkyviin siten, että se muodostaa eteiskomeroiden takaseinän. Sen pinta kuitenkin lakattiin, ettei siitä tartu pölyä vaatteisiin. Komerorivin toiseen päähän tuli matala vetolaatikosto, jonka päällä voi istua esimerkiksi vetäessään kenkiä jalkaansa.

Runkojen kokoaminen oli suoraviivaista ja nopeaa – päätyseinät kiinnitettiin pohjalevyyn ja kattolevy niiden päälle. Komerojen päälle jää tyhjää tilaa hattuhyllyksi.

Väliseinät oli helppo kiinnittää toimitukseen kuuluvilla pikaklipseillä, joita varten levyihin oli koneistettu valmiiksi hahlot ja pohja- ja kattolevyyn ruuvia varten reikä vastaavaan paikkaan. Kaapistothan ovat nykyisin hyvin helposti koottavia, koska kiinnitykset ovat millintarkasti oikeilla kohdilla ja osat taatusti suorakulmaisia ja oikean mittaisia. Vatupassia on silti syytä käyttää ahkerasti ja tarkastaa työn kuluessa usein seinien pystysuoruus. Ovien toiminta riippuu siitä, olivat kyseessä sitten tavalliset tai liukuovet.

Lisää avaruutta käytävätilaan

Eteiskäytävän kaapiston rungot olivat valkoisia. Nina mietti pitkään, minkä pinnan valitsisi kaappien oviin - vaihtoehtoja on paljon ja erityisen houkuttelevia olivat kauniit puupinnat. Hän päätyi kuitenkin neutraaliin vaaleaan: tulevat asukkaat voivat sitten halutessaan tehdä omat valintansa. Ratkaisua puolsi sekin, että lattioissa on jo tummaa puuta. Ja lisäähän vaalea sävy peilipintoineen käytävätilaan myös avaruuden tuntua.

Toiseen makuuhuoneeseen Nina sijoitti kaapistot, joiden sisuskalut ovat ruskeat. Tämä huone on luonteva valinta nuorisolle ja kovassa käytössä valkoinen pintamateriaali saattaa mennä huonon näköiseksi. Toisaalta tämä on myös sisustuksellinen yksityiskohta - hyllyt ovat samaa sävyä lattian kanssa. Ovissa on peili.

Yhden makuuhuoneen nurkasta tehtiin pukeutumistila käyttämällä ovia, joiden pinta on osin maitolasia ja osin peliä. Tällainen liukuovi sopii mainiosti tilanjakajaksi.

Tasapuolisesti kori-, tanko ja hyllytilaa

Liukuovia asennettaessa kiinnitetään ensimmäiseksi yläohjauskisko. Se kiinnitetään kattoon ruuveilla ja täällä oli pantava niitä varten tulpat, koska katto on kiveä. Yhden oven alakisko oli kiinnitettävä kaksipuolisella teipillä, muissa olisi voitu käyttää myös ruuveja mutta koska haluttiin mahdollisimman siisti lopputulos, nekin kiinnitettiin liimalla.

Pyörien paikka säädettiin kätevästi kuusiokoloavaimella oven päädystä.

Yläreunassa oli erilliset säätimet, joiden avulla oven paikkaa ja liukumista voidaan säätää halutulla tavalla. On muistettava, että ovien alarullat ovat heti asennuksen jälkeen alimmassa asennossaan, joten niitä on ensin säädettävä hiukan ylöspäin ennen oven liikuttamista - muuten alalistaan syntyy äkkiä ruma jälki.

Yhtä tärkeää kuin kaapistojen ulkonäkö on kuitenkin myös se, mitä ne pitävät sisällään. Hyvässä kaapistossa on oltava tasapuolisesti kori-, tanko ja hyllytilaa.

Lisätietoja:

Mirror Line Oy

www.mirrorline.fi

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.