Perhe Riikonen: Äidin ja isän eri uskonnot

Erilaiset äidit -sarjan toisessa jaksossa 16. lokakuuta oman tarinansa äitiydestä jakaa helsinkiläinen Riikosten perhe, jolle lapsi on ensimmäinen. Pariskuntaa erottaa eri uskonnot: Otto on Jehovan todistaja ja Jenni kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon.

Helsingissä asuvat Jenni, 28, ja Otto Riikonen, 33, odottavat ensimmäistä lastaan. Äitiyteen valmistuva fysioterapeutti ja ryhmäliikunnanohjaaja Jenni teki seitsemän raskaustestiä ennen kuin lopulta uskoi olevansa raskaana.

– En osannut edes kuvitella, että mitä kaikkea äitiys tulee olemaan, Jenni kertoo ja lisää:

– Tämä on ollut jopa paljon parempaa kuin osasin odottaa, mahtavaa!

Millainen äiti Jenni haluaisi olla?

– Varsinaisia esikuvia minulla ei ole, mutta jokainen äiti varmasti toivoo, että olisi lapselleen sopiva vanhempi. Minun ja Oton kasvatusmetodit menevät aika hyvin yksiin. Pyrin olemaan esimerkillinen vanhempi, eli se, miten itse elän ja toimin siirtyy toivottavasti myös lapselleni, Jenni pohtii.

– Perusarki on mahdollisimman tasapainoista – se on varmaan tärkein asia, hän jatkaa.

Ensimmäinen raskaus on vahvistanut pariskunnan suhdetta ja tulevan äidin on pitänyt perehtyä paremmin myös miehensä uskontoon: Otto on nimittäin Jehovan todistaja, Jenni taas luterilainen. Oton Jehovan todistaja -ystävät ja sukulaiset ovat hyväksyneet miehen avioliiton toisin uskovan kanssa, vaikka seurustelua tai yhdessä asumista tällaisen kanssa ei hyväksyttäisikään.

Jakson perhe: Jenni Riikonen, 28, Otto Riikonen, 33, ja kesäkuussa 2012 syntynyt esikoinen.


Erilaiset äidit AVAlla kello 21:30. Toisessa jaksossa esiintyy Riikosten perhe Helsingistä.

Liity ohjelman faniksi Facebookissa ja keskustele äitiydestä!


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja