Perhe Fahmi: Monikulttuuristen vanhempien arki on täynnä haasteita

Erilaiset äidit -sarjan kolmannessa jaksossa 23. lokakuuta oman tarinansa äitiydestä jakaa tamperelainen Fahmin perhe, jolle syntyy ensimmäinen yhteinen lapsi. Pariskuntaa erottaa eri kotimaat: Sanna on suomalainen, kun taas perheen isä Mina egyptiläinen.


Tamperelainen Fahmin perhe valmistautuu toivottamaan maailmaan ensimmäisen yhteisen lapsensa. Perheen äidille Sannalle, 37, lapsi on jo neljäs, mutta isälle Minalle, 29, ensimmäinen. Pari tapasi Sannan ollessa perheensä kanssa lomamatkalla Egyptissä joulukuussa 2010. Palattuaan Suomeen Sanna ja Mina pitivät tiiviisti yhteyttä internetin välityksellä ja heinäkuussa 2011 he olivatkin jo naimisissa ja Mina muuttanut Suomeen. Kristitylle Minalle uskonto on tärkeä arvojen takia.

– Perhekeskeisyys, oikeat arvot ja se, miten kohdellaan toista ihmistä. Toivon, että poikamme kasvatetaan niiden arvojen mukaisesti, eikä niiden, jotka on yleisesti vallalla Suomessa. Eli se, että millään ei ole mitään väliä ja hypitään suhteesta toiseen. Haluamme kasvattaa lapsemme henkisesti hyväksi ihmiseksi.

Uusperheeseen vilinää ja vilskettä tuo Sannan kahden teini-ikäisen tytön lisäksi myös tammikuussa 2012 syntynyt ensimmäinen lapsenlapsi Teppo, jolle pariskunta on päättänyt hakea oheishuoltajuutta.

Terveydellisiä ongelmia ja hometalo

Sanna toivoo keisarinleikkausta, koska pelkää synnytystä aikaisempien vaikeiden synnytystensä takia – viimeisestä synnytyksestä on kulunut kuitenkin jo 12 vuotta. Raskausaika ei ole ollut muutenkaan iäkkäämmälle odottajalle helppo, vaan naisen rasitteena on ollut muun muassa pelko raskausmyrkytyksestä. Terveydellisten ongelmien lisäksi pariskunta kamppailee homekodin kanssa.

– Meillä on omistusasunto, mutta asumme vuokralla, koska oma asuntomme on asumiskelvoton. Olemme taistelleet asiasta, ja nyt pitää vain katsoa, mitä sen suhteen käy, Sanna kertoo.

Jakson perhe: Sanna Fahmi, 37, Mina Fahmi, 29, ja heinäkuussa 2012 syntynyt ensimmäinen yhteinen lapsi. Perheeseen kuuluu myös Sannan 18-vuotias poika, pojanpoika Teppo ja kaksi teini-ikäistä tytärtä.

Erilaiset äidit AVAlla tiistaisin kello 21:30. Kolmannessa jaksossa esiintyy Fahmin perhe Tampereelta!


AVA

Kuvat: Lauri Tamminen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja