Perämetsän mies Idolsissa

Porilainen Juha Vuorsola, 23, on edennyt Suomen suurimmassa kykyjenetsintäkilpailussa maltillisesti askel kerrallaan, mutta joka hetkestä nauttien. Idolsissa vallitseva positiivinen energia on ollut Juhalle parasta lääkettä joka tilanteeseen.

- Tää fiilis. Täällä on ollut tosi lämmin fiilis. Tuotantotiimi on ollut pirun mukava ja luonnollisesti täällä tapaa muita musikaalisia ihmisiä ja ystävystyy. Se on varmaan parasta, Juha pohtii.

- Kaikki on niin suurta ja isoa. Kaikki valot ja kamerat…, ja vaatteetkin saatu. Meikkaus on mulle ehkä vähän arka asia, Juha nauraa, mutta toteaa olevansa mukana hyvin avoimin mielin.

Harjoitusten alla nuorukaista ei vielä jännittänyt edessä oleva koitos, vaan hän saattoi nousta lavalle rauhallisin mielin. Juhan kappalevalinta on Poets of the Fallin Stay.

- Mä löysin suunnilleen vuosi sitten Poets of the Fallin ja tykästyin tohon biisiin. Se ei ole niiden suurin hitti, joten ajattelin, että se on hyvä vetää.

- Vähän sellaista akustista biisiä yritin hakee ja tämä on nyt vähän sellainen, nuorukainen perustelee.

Juha on harjoitellut kappaletta maltillisesti, sillä se oli mennyt aiemmissa harjoituksissa mukavasti. Hänelle on käynyt niinkin, että kappaletta on tullut harjoiteltua liikaa ja se ei olekaan toiminut odotetulla tavalla.

- Tiedän, että osaan ne sanat ja se on tuttu biisi, ja luotan itseeni sen verran, Juha toteaa.

Juhan ulkonäkö pettää jonkin verran ja se on aiheuttanut ajoittain myös hämmennystä. Nuorukainen on 23-vuotias, mutta häntä luullaan usein paljon vanhemmaksi.

Perämetsän mieheksi itseään tituleeraava Juha on ollut huolissaan vain julkisuudesta – hän kun ei ole tottunut siihen. Muutoin hän uskoi olevansa hyvin asiantuntevan porukan käsittelyssä.

- Mä luulen, että se tulee olemaan julkisuus. Itse olen kuitenkin ihan perämettästä lähtöisin ja tottunut yksityisyyteen sun muuhun, että… se varmaan tulee olemaan se pahin.

Juha on pyytänyt katsomoon vain yhden kaverin, vaikka tilaa olisi ollut myös suuremmalle joukolle.

- Hän on hyvä ystävä, ollaan ykkös-kakkosluokalta oltu kavereita. Kaikki muut kaverit on nyt joko töissä tai opiskelee, joten en viittinyt niitä häiritä. Ja Porista on tänne kuitenkin pitkä matka, Juha perustelee.

Se, sopiiko hän uudeksi Idoliksi, jää yleisön päätettäväksi. Juha ei halunnut puida omia vahvuuksiaan kilpailussa, vaan antaa suorituksensa puhua puolestaan.

- Mä oon jäävi sanomaan. Mä oon aikaisemmin sanonut jotain muuta, mutta en mä lähde… Se on ihan yleisön oma päätös. Ihan omana itsenäni menen tonne ja jos se käy, niin sit se käy.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja