Mainos

Soini: "Yhdysvalloille tarvittaessa palautetta" – Pentagonilla ei tietoa ilmatilan loukkauksesta

Yhdysvaltain puolustusministeriön Pentagonin tiedottaja sanoo STT:lle, ettei hänellä ole tietoa epäillystä Suomen ilmatilan loukkauksesta.

Kahden yhdysvaltalaisen sotilaskoneen epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa eilen Ahvenanmaan eteläpuolella.

Pentagonin tiedottaja komentaja Bill Urban ilmoitti varhain aamulla, että hän ei ole kuullut tapauksesta.

Ulkoministeri Timo Soinin (ps.) mukaan epäilty ilmatilan loukkaus tutkitaan normaalilla käsittelyllä. Soinin mukaan Yhdysvalloille annetaan palautetta tutkinnan jälkeen, jos tutkinta antaa siihen syyn.

Suomen puolustusministeriö kertoi eilen, että C-17 kuljetuskoneet lensivät idästä länteen kello viiden aikaan iltapäivällä. Epäilty loukkaus kesti hieman yli 15 minuuttia.

Puolustusministeriön viestintäpäällikkö Max Arhippainen oli eilen vaitonainen tapauksesta. Hän ei kommentoinut, miten kone havaittiin Suomen ilmatilassa. Arhippainen ei myöskään kommentoinut, aikooko Suomi olla yhteyksissä Yhdysvaltoihin asian tiimoilta.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) ilmoitti aamulla avustajansa välityksellä, että hänellä ei ole tässä vaiheessa mitään lisättävää puolustusministeriön eilen julkistamiin tietoihin.

Tapaus on siirtynyt Rajavartiolaitoksen tutkittavaksi. Tutkinnanjohtaja Rasmus Friman ei aamulla osannut kertoa, saatiinko koneisiin radioyhteyttä tai tehtiinkö tapauksen yhteydessä tunnistuslentoa. Hän ei myöskään pystynyt kertomaan tarkemmin epäillyn ilmatilaloukkauksen tapahtumapaikkaa tai sitä, kuinka syvällä Suomen ilmatilassa koneet mahdollisesti olivat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.