Penn etsii elokuvassaan syitä epätoivoisille teoille

Näyttelijä Sean Pennin uusin elokuva The Assassination of Richard Nixon tulee tällä viikolla ensi-iltaan eräissä yhdysvaltalaisissa kaupungeissa. Penn esittää elokuvassa presidentin murhaa yrittänyttä lentokonekaapparia.

Elokuvaa oli miltei mahdotonta tehdä Yhdysvaltain terrori-iskujen jälkeen, mutta Penn jatkoi kaikesta huolimatta elokuvan tekemistä. Hän piti hahmoaan Sam Bickeä mahdollisuutena kertoa yleisölle, mikä ajaa ihmisen äärimmäisiin tekoihin.

Tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa Bicke menehtyy yrittäessään kaapata lentokoneen, jolla hän aikoi lentää päin Valkoista taloa. Bicken ajaa äärimmäiseen tekoon turhautuneisuus yhteiskunnan normeihin ja tapoihin.

Nixon kertookin sopeutumattomasta yksilöstä, joka haluaisi olla osa systeemiä, mutta joka tulee aina vain torjutuksi. Hän menettää työnsä ja vaimonsa, eikä saa lainaa oman liiketoiminnan aloittamiseksi.

Rikkaiden ja köyhien maailmassa Bicke on pudonnut köyhien puolelle, mutta Penn löytää vian muista ihmisistä. Hänen mielestään ihmisten tulisi arvioida rikkautta ihmisen sydämen suuruuden perusteella eikä pankkitilien tai yhteiskunnallisen aseman mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat