Pelkästään oppilaitoksissa ollut tänä vuonna noin 40 ampumatapausta eri puolilla Yhdysvaltoja – kuolleita useita kymmeniä

USA:n Texasissa vakava kouluampumistapaus – presidentti Biden vetosi vanhempiin 1:19
USA:n Texasissa vakava kouluampumistapaus – presidentti Biden vetosi vanhempiin.

Yhdysvalloissa on tapahtunut viime viikkoina useita vakavia ampumavälikohtauksia. 

Ainakin 21 ihmistä kuoli ja kuusi haavoittui Texasin Uvalden pikkukaupungin kouluampumisessa tiistaina. Uhreista 19 oli koululaisia ja yksi aikuinen, ilmeisesti opettaja. Kuolleiden joukossa oli myös epäilty ampuja.

Kymmenen ihmistä kuoli ja kolme haavoittui supermarketin joukkoampumisessa toukokuun puolivälissä Buffalossa New Yorkin osavaltiossa.

Seitsemäntoista ihmistä haavoittui vajaat kaksi viikkoa sitten Wisconsinin osavaltion Milwaukeen ammuskelussa suositulla iltaelämän alueella.

New Yorkin Brooklynissa haavoittui kymmenen ihmistä metrossa tapahtuneessa huhtikuisessa ampumisessa. Haavoittuneiden lisäksi useat saivat muutoin tilanteessa vammoja.

 Kuusi ihmistä kuoli ja kaksitoista haavoittui Sacramentossa Kaliforniassa huhtikuussa yökerhoalueen ampumisessa.

Texasin Dallasissa yksi kuoli ja kuusitoista haavoittui niin ikään huhtikuussa konserttiyleisöön kohdistetussa ampumisessa.

Tänä vuonna pelkästään oppilaitoksissa on ollut nelisenkymmentä ampumaväkivaltatapausta eri puolilla Yhdysvaltoja. Niissä oli ennen tiistain murhenäytelmää kuollut ainakin kymmenen ja haavoittunut ainakin 50 ihmistä.

Lähteinä on käytetty Gun Violence Archive -järjestön ja New York Timesin sekä CNN:n kokoamia listoja. Tiedot uhrien määrästä saattavat hieman vaihdella eri lähteissä. 

Lue myös:

    Uusimmat