Mainos

Kolme sai surmansa helikopterin pudottua Ranskassa – edellisestä kopteriturmasta vain viikko aikaa: "Maamme menetti kolme arkipäivän sankaria"

Kolme pelastustyöntekijää on kuollut helikopterionnettomuudessa tulvien piinaamassa Etelä-Ranskassa. Pelastustyöntekijöitä kuljettanut helikopteri putosi lähellä Marseillea maanantain vastaisena yönä, Ranskan sisäministeriö kertoo.

EC415-mallinen kopteri oli lennolla osallistumassa pelastustöihin, kun radioyhteys katkesi ja kopteri katosi tutkasta. Uhrit löydettiin kuolleina läheltä Roven kaupunkia puoli kahden aikaan yöllä.

Onnettomuuden syistä on aloitettu tutkinta.

– Kun Ranska valmistautuu osoittamaan kunniaa kolmelletoista sotilaalle, jotka kuolivat (Malissa), maamme menettää kolme arkipäivän sankaria, jotka antoivat henkensä suojellessaan ranskalaisia, sanoi Ranskan sisäministeri Christophe Castaner.

Sunnuntaina kaksi ihmistä kuoli rankkasateiden aiheuttamissa tulvissa Etelä-Ranskassa. Tulvavedet veivät mennessään maastoautolla ajaneen lammaspaimenen, ja samoin kävi eläimistään huolehtineelle tallinomistajalle.

Tulvat aiheuttivat myös pahoja häiriöitä junayhteyksiin ja tieliikenteeseen, ja johtivat Paris Saint-Germainin ja Monacon välisen jalkapallo-ottelun perumiseen.

Viikko sitten kuusi ihmistä kuoli Varin departementissa Etelä-Ranskassa rankkasateiden seurauksena.

Edellisestä turmasta viikko

Edellisestä kopterituramsta on vain viikko aikaa. Viime viikon tiistaina uutisoimme, että Malissa tapahtuneesta helikopterionnettomuudesta, jossa 13 ranskalaissotilasta sai surmansa.

Ranskan presidentinkanslian mukaan onnettomuus tapahtui, kun kaksi helikopteria törmäsi toisiinsa..

Onnettomuus tapahtui viikko sitten maanantaina maan pohjoisosassa kesken sotilasoperaation. Ranskalaissotilaat olivat olleet nokittain jihadistitaistelijoiden kanssa.

Presidentinkanslian mukaan kyseiset jihadistit ovat olleet viime viikkoina monien kuolemiin johtaneiden Pohjois-Malissa tehtyjen iskujen takana.

Uutista ja otsikkoa päivitetty 2.12.2019 kello 7:04.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja