Pelastuslaitos pelasti yhden sortuneen katon alta Tohmajärvellä – "Tuuria oli"

Kuplahallien katoilta pudotettu lumia läpi yön Valtteri-myräkän takia – näin monta leukaa kiipeilijän pitää jaksaa tehdä 0:50
Kuplahallien katoilta ryhdyttiin taannoisen Valtteri-myräkän jälkeen pudottamaan lunta – näin monta leukaa kiipeilijän pitää jaksaa tehdä.

Pelastuslaitos joutui pelastamaan henkilön Tohmajärven Riihiahossa tämän jäätyä jumiin navetan sortuneen katon alle.

Onnettomuus tapahtui aamulla. Pelastuslaitoksen mukaan henkilö oli mennyt navetan ylisille tarkistamaan lämmityslaitetta. Samaan aikaan katolla ollut lumimassa lähti liikkeelle ja kattorakenteet romahtivat henkilön päälle.

– Tuuria oli, että hän kerkesi tulla oviaukolle päin eikä jäänyt keskelle sitä rakennusta, vs. asemamestari Tuomas Kinnunen kertoo.

Pelastuslaitos saapui paikalle ja lapioi lunta pois rakenteiden ja henkilön päältä. Sen jälkeen hydraulisella levittimellä kattorakenteita nostettiin sen verran, että henkilö saatiin pelastettua rakenteiden alta. Hänet saatiin ulos lievästi loukkaantuneena. Tehtävä vei kokonaisuudessaan noin puoli tuntia.

Muistuttaa lumikuorman vaaroista

Kinnunen muistuttaa, että hallien ja vastaavien rakennusten päältä lumet olisi jo pitänyt poistaa vastaavan välttämiseksi. Jos siihen ei itse pysty, tulee hänen mukaansa turvautua esimerkiksi alan yritysten palveluihin.

– Latoja on romahdellut tosi paljon, hän kertoo.

Hän muistuttaa kuitenkin, että jos kattorakenteet ovat anteet periksi ja esimerkiksi katto painunut, ei katolle enää ole asiaa.

Video: Näkemyksiä lumesta on monia, mutta mitkä ovat silmiinpistävimmät lumi-ilmiöt tällä hetkellä? Sitä käsiteltiin Viiden jälkeen -ohjelmassa helmikuun alussa.

Näkemyksiä lumesta on monia, mutta mitkä ovat silmiinpistävimmät lumi-ilmiöt tällä hetkellä? 6:44

Lue myös:

    Uusimmat