Pelaajalla pimeni – pallo jysähti voimalla tuomarin kasvoihin

Tenniksen Shanghain Masters-turnauksen karsinnassa Australian Marc Polmans löi pallon voimalla päin tuomarin kasvoja epäonnistumisen jälkeen.

Polmans epäonnistui ottelupallotilanteessa verkkolyönnissään ja kimpaantui. Hän löi verkosta kimmonneen pallon voimalla sivuun, ja se osui tuomaria suoraan päin näköä. Tuomari jäi pitelemään kasvojaan tilanteen jälkeen.

Polmans johti ottelua Italian Stefano Napolitanoa vastaan 7-6(3) 6-6(6-5), eli hän olisi pisteen voittamalla vienyt koko ottelun nimiinsä. Nyt hänet diskattiin välittömästi.

Voit katsoa tilanteen alla olevalta videolta. Jos se ei näy, voit katsoa videon tästä linkistä.

Mediatietojen mukaan tuomari Ben Anderson ei loukkaantunut tilanteessa vakavasti.

Polmans pyysi julkisesti anteeksi tekoaan sosiaalisen median alusta X:ssä.

– Tilannepäivitys minulta: tuomari, Ben, on hyväksynyt anteeksipyyntöni, ja hän tietää, että teko oli tahaton. Löin palloa mailan kehyksellä turhautuneena, Polmans kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

– Me molemmat jatkamme eteenpäin. Tilanteessa oli kovat paineet ja minun olisi pitänyt reagoida paremmin.

Polmans menettää kaikki palkintorahat ja ATP-pisteet, mitkä hän ehti hankkia Shangain Mastersin karsintaturnauksessa diskauksen myötä.

Tapaus muistuttaa muutaman vuoden takaista episodia, jossa Denis Shapovalov löi vahingossa pallon tuomari Arnaud Gabasin naamaan. Silloin tilanteessa kävi paljon pahemmin – Gabasilta murtui iskun voimasta silmäkuoppa.

Lue myös:

    Uusimmat