Pekka Virralla uskomaton muisto ensimmäisistä päivistään Lukossa: "Sekään ei tule voittamaan mestaruutta" – miten mestarivalmentajan pinna kestää, jos SaiPa ei ala voittaa?

Haastattelussa Pekka Virta 18:20
Kestääkö Pekka Virran pinna, jos SaiPa ei ala voittaa SM-liigassa? Karri Kivi haastatteli mestarivalmentajaa!

Pekka Virran neljän vuoden projekti Rauman Lukossa huipentui pitkään kaivattuun Suomen mestaruuteen. Virran matka jatkuu Lappeenrantaan ja SaiPaan, jossa odottaa täysin uusi projekti.

Virta kertoo C Moren asiantuntijan Karri Kiven haastattelussa, miten koko Rauma kirjaimellisesti sekosi 58 vuotta odotetusta mestaruudesta. Kaikki ”vauvasta vaariin” ottivat kultajoukkueen omakseen. Tämä konkretisoitu parhaiten, kun Lukon joukkue kiersi kaupunkia mestaruushumussa.

– Jokaisesta kadunpätkästä löytyi joku ihminen meille kiitosta toitottamassa. Se oli hienoa, että se yleisin sana oli kiitos, Virta sanoo.

Aina tilanne ei Virran Lukko-vuosina kuitenkaan ollut niin ruusuinen. Hän myöntää Kiven haastattelussa, että aika Raumalla tarjosi myös haasteita, jopa enemmän kuin Virta oli odottanut. Virta sai myös kokea sen, miten loppumattomalta tuntunut putki ilman mestaruutta oli vaikuttanut kaupunkilaisiin.

Virta kertoo, miten Lukko-aikansa ensimmäisinä päivinä kohtasi lenkillä ollessaan kolme pikkupoikaa. ”Lukko-kamoihin” sonnustautuneet pojat tunnistivat ohi kulkeneen valmentajan. Kommentti on jäänyt elävästi Virran mieleen. ”Sekään ei tule voittamaan Suomen mestaruutta”, Virta kertoo yhden pojista tokaisseen.

– Ajattelin, että se on jo aika syvällä dna:ssa. Meni nauruksi.

Virta kertoo Kiven haastattelussa Lukon taipaleesta menestykseen ja tulevaisuudestaan valmentajana. Virta siirtyi kauden päätteeksi SaiPan päävalmentajaksi. Lappeenrannassa odottaa uusi projekti.

Videolla Virta vastaa muun muassa Kiven kysymykseen siitä, miten mestarivalmentajan pinna kestää, kun voittoja tuskin tulee samaan tahtiin SaiPassa kuin Lukossa.

Putsaavatko Pekka Virta ja Rauman Lukko palkintopöydän, kun Liiga-kauden parhaat palkitaan lauantaina? Jääkiekkokauden parhaat! -lähetys käynnistyy MTV3-kanavalla kello 19.20.

Lue myös:

    Uusimmat