Pekka Rinne dominoi NHL:n maalivahtitilastoja

Pekka Rinne on ollut NHL-kauden ensimmäisen kolmanneksen ajan loistava.

Kun kaikki NHL-joukkueet ovat pelanneet noin 30 ottelua, Rinne keikkuu tärkeimpien maalivahtitilastojen kärjessä.

26 ottelua pelannut Rinne on voittanut 19 peliä. Lukema on liigan paras. Torjuntaprosentti on 93,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 1,75. Lukemat ovat liigan parhaat.

Viime viikon kolmessa pelissä Rinne päästi yhteensä vain kaksi maalia. Hän on suuri syy siihen, että Nashville Predators on NHL:n läntisen konferenssin kärkikahinoissa.

Rinteen tilastoissa merkittävää on se, että joka kerta, kun hän on lähtenyt häviäjänä ottelusta, on hän torjunut joukkueelle aina seuraavasta pelistä voiton.

– Kaikki on lähtenyt hyvin liikenteeseen. Täytyy koputtaa puuta, paikat ovat olleet kunnossa ja olo on loistava, Rinne sanoi taannoin MTV Sportille.

Viime kausi oli vaikea, kun Rinne kuntoutti koko kesän leikattua lonkkaansa ja sama lonkka jouduttiin leikkaamaan syksyllä uudelleen. Monen kuukauden huilin jälkeen Rinne näytti tasonsa kevään MM-kisoissa.

– Kaikki alkoi siitä, kun pääsin MM-kisoihin ja ne meni hyvin. Siitä sain hyvän itseluottamuksen ja tunteen, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla, Rinne kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja