Pekka Pouta näyttää, miten helle vyöryy juhannus-Suomeen! Sini-koiran poikaystävää Frezzoa sääkartat eivät vakuuta

Juhannuksen säälähetyksessä vilinää, mukana myös Sini-koiran poikaystävä! Näin helle vyöryy Suomeen 2:05
Sääennustuksessa vilinää! Tältä näyttää juhannuksen sää. Studiossa Pekka Pouta, Sini-koira ja kesähoito Frezzo.

Juhannuksesta on tulossa helteinen.

Meteorologi Pekka Pouta toimitti ilouutisia tänään juhannuksenviettäjille: Helle vyöryy Suomeen lähipäivinä. Säälähetyksessä oli mukana myös Poudan rakas Sini-koira sekä vierailevana tähtenä Sinin poikakaveri, jackrussellinterrieri Frezzo.

Pouta on kertonut aiemmin, että koirakaverit ovat tunteneet toisensa jo pennusta asti, ja Pouta onkin kuvaillut Frezzoa Sinin kesähoidoksi, sillä koira saapuu hoitoon monesti lomien aikana.

– Sinin kesähoito. Ne ovat tunteneet pennusta asti ja jos omistaja joutuu lähtemään reissuun, niin käytetään hoitoja puolin ja toisin. Suosittelen muillekin koiranomistajille luomaan tällaisia suhteita, Pouta vinkkasi aiemmin.

Kolmikolla olikin iloista kerrottavaa juhannuskansalle.

Pientä sadetta, mutta sitten...

Huomenna torstaina Suomessa koetaan ennen helteitä vielä viileä henkäys, kun kolmen sadealueen sarja kulkee läpi Pohjois-Suomen ja Lapin. Etelässä on jo kesäisen lämmintä.

– Etelässä on vain kuurosateen mahdollisuus. Sitten alkaa nousta tätä helteistä ilmamassaa, joka matkaa kovaa vauhtia kohti Suomea. Tulossa on se hellejuhannus, Pouta kertoo.

Juhannusaattona perjantaina on jo hyvin lämpöistä koko Suomessa. Aattopäivänä lämpöaalto tavoittaa Oulun korkeuden iltaan mennessä. Paikoin hivutellaan jopa 30 astetta maan länsiosissa.

Vaikka juhannusta on mukava viettää ihanassa hellesäässä, ei helle taida kaikille kuitenkaan maistua, sillä Sini-koiran poikaystävä vain haukottelee, kun perjantain punaisena hehkuvaa hellekarttaa esitellään.

Vai onko haukotuksen syynä aikainen aamu? Uutisaamun työläiset aloittavat aamunsa nimittäin jo viiden pintaan.

Mutta ei Sinikään kovin innoissaan helteistä vaikuta olevan. Koiraystävät istuvat säästudion lattialla ja rapsuttelevat korviaan pääosin koko hehkuvan lähetyksen. Kenties Sinikään ei ole niin helteen ystävä.

Koko viikonloppu hehkuvan punaista

Juhannusviikonloppuna kartat hehkuvat punaisena lähes koko Suomessa.

– Ja siitä (perjantaista) eteenpäin meillä onkin todella punaiset kartat. Lapissakin voidaan mennä helteelle, mutta Pohjois-Lapissa on ukkosen riskiä sunnuntaina, Pouta kertoo.

Helteille haukotuksia antaneelle Frezzo-koiralle Poudalla on kuitenkin positiivisia uutisia. Suomessa uimavedet ovat vielä viileitä, järvet alle 20 asteen. Täten hetken viilennystä voi hakea pulahtamalla uimaan.

Ei muuta kuin polskimaan, Frezzo! Ota se Sini myös mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat