Pekka Allisen kassi:

  • - katkarapuja
  • - chilipalkoja
  • - vasikan maksaa
  • - bataatti
  • - Koskenlaskija -sulatejuustoa
  • - leipäjuustoa

Aki Wahlmanin ja Pekka Allisen menu:

Muhennettuja katkarapuja tillin kanssa

  • 100 g katkarapua
  • 5 ruohosipulin vartta
  • 1 oksa tilliä
  • 1 dl smetanaa

Keitä smetanaa tilli -ja ruohosipulisilpun kanssa kasaan. Lisää lopussa katkaravut joukkoon, älä keitä!

Paistettua vasikanmaksaa ja chilihilloa

  • 100 g vasikanmaksaa
  • 1 vihreä chilipalko
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 2 rkl valkoviiniä

Poista chilistä siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi. Sulata sokeri, lisää viini ja chilipalat, keitä 2 min.

Bataatti-perunarösti

  • 200 g perunaa
  • 200 g bataattia
  • voita paistamiseen

Raasta juurekset, purista neste pois ja paista voissa rapeaksi. Käännä ja tarjoa maksan lisäkkeeksi.

Koskenlaskija-juustokeittoa

  • 1 jauhoinen peruna
  • 30 g Koskenlaskija-juustoa
  • 1/2 sipuli
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 dl kuohukermaa

Freesaa sipuli. Lisää perunakuutiot, juusto ja liemet. Keitä 10 min, soseuta ja siivilöi tarjolle.

Leipäjuustoa Vanajanlinnan tapaan

  • 1 leipäjuusto
  • 1/2 dl konjakkia
  • 1 rkl hunajaa

Kaikki saman lasiin ja kuumennus mikrossa 10 sek. Tämän jälkkärin jälkeen ei rattiin!!!!!!

Lue myös:

    Uusimmat