Pekingissä testataan kaksi miljoonaa asukasta pienen koronaryppään takia, myös ulkomaista postia on desinfioitu

Pekingissä kaupungin viranomaiset ovat ilmoittaneet testaavansa kaikki noin kaksi miljoonaa Fengtain kaupunginosan asukasta sen jälkeen, kun sieltä oli löydetty koronatartuntarypäs. Testit aloitettiin tänään.

Yhteensä Pekingistä on löydetty 34 koronatartuntaa.

Eilen viranomaiset määräsivät kaikki ulkomailta tulevat lähetykset desinfioitaviksi, koska epäilivät tartuntojen leviävän postin välityksellä.

YK:n alainen Maailman terveysjärjestö WHO on todennut, että riski viruksen leviämiselle mahdollisesti saastuneilta pinnoilta on pieni.

Pekingiin on jo alkanut saapua mediaväkeä, delegaatteja ja joitain urheilijoita talviolympialaisia varten, joiden on määrä alkaa vajaan kahden viikon kuluttua. Olympiaväki elää tiukasti rajoitetussa koronakuplassa, jotta mahdolliset koronavirustartunnat voidaan pitää kurissa.

Suurin osa Suomen olympiaurheilijoista suuntaa Pekingiin ensi viikolla – mitä tapahtuu, jos urheilijan koronatesti näyttää positiivista? 3:57
Suurin osa Suomen olympiaurheilijoista suuntaa Pekingiin ensi viikolla – mitä tapahtuu, jos urheilijan koronatesti näyttää positiivista?


Lue myös:

    Uusimmat