Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Pehmeät piirakkaneliöt 19.4.2001

Julkaistu 20.05.2001 19:19

20 kpl

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
2 dl (150 g) porkkanaraastetta
1 rkl siirappia
n. 0,5 tl suolaa
n. 7 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä

Täyte:
n. 300 g jauhelihaa tai 1 rasia marinoituja broilerisuikaleita
1 sipuli
0,5-1 dl tomaatti- tai chiliketsuppia
n. 1 tl basilikaa tai 2-3 rkl tuoretta basilikaa
n. 0,5 tl suolaa
n. 1,5 dl pieniä kurkkukuutioita
n. 2 dl juustoraastetta

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
juustoraastetta
seesaminsiemeniä

1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, siirappi ja suola.

2. Alusta taikinaan jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

3. Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli kevyesti öljyssä.

Jos käytät broilerisuikaleita, leikka ne ensin pakkauksessaan saksilla pieneksi silpuksi. Mausta seos. Lisää kurkkukuutiot ja juustoraaste.

4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikina noin 28x35 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. 5. Merkitse levy taikinapyörällä kevyesti painaen noin 7x7 cm:n suuruisiin neliöihin.

6. Pane kullekin neliölle noin ruokalusikallinen täytettä.

7. Kauli lopputaikina myös samankokoiseksi levyksi ja nosta täytetyn levyn päälle. Painele kansilevy kämmensyrjällä täytteiden välistä kiinni ja leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.

8. Voitele leivonnainen munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta sekä seesaminsiemeniä.

9. Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässäSaitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiiniaTutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneilleTämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennäGoogle julkaisi vuoden trendit – pyysimme kansalaisia paljastamaan oman hakuhistoriansa
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:17
    Autokoulu

    Ajokortin opetusluvan voi saada nyt päivässä

  • 10:13
    Verkkohuijaukset

    Saitko vakuutusyhtiöltä tällaisen viestin? Varoitus!

  • 08:50
    Ruoka

    Näin saat salaatin joukkoon helposti kuitua ja proteiinia

  • 06:53
    Ikääntyminen

    Tutkimus: Tämä seikka ennustaa pidempää elinikää ikääntyneille

  • Eilen18:59
    Ruokaniksit

    Tämän helpommaksi ei valkosipulin kuoriminen enää voi mennä