Pehmeät piirakkaneliöt 19.4.2001

20 kpl

2,5 dl maitoa tai vettä
25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
2 dl (150 g) porkkanaraastetta
1 rkl siirappia
n. 0,5 tl suolaa
n. 7 dl sämpyläjauhoja
0,5 dl öljyä

Täyte:
n. 300 g jauhelihaa tai 1 rasia marinoituja broilerisuikaleita
1 sipuli
0,5-1 dl tomaatti- tai chiliketsuppia
n. 1 tl basilikaa tai 2-3 rkl tuoretta basilikaa
n. 0,5 tl suolaa
n. 1,5 dl pieniä kurkkukuutioita
n. 2 dl juustoraastetta

Voiteluun:
munaa

Pinnalle:
juustoraastetta
seesaminsiemeniä

1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää porkkanaraaste, siirappi ja suola.

2. Alusta taikinaan jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa peitettynä.

3. Valmista täyte. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli kevyesti öljyssä.

Jos käytät broilerisuikaleita, leikka ne ensin pakkauksessaan saksilla pieneksi silpuksi. Mausta seos. Lisää kurkkukuutiot ja juustoraaste.

4. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikina noin 28x35 cm:n suuruiseksi levyksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. 5. Merkitse levy taikinapyörällä kevyesti painaen noin 7x7 cm:n suuruisiin neliöihin.

6. Pane kullekin neliölle noin ruokalusikallinen täytettä.

7. Kauli lopputaikina myös samankokoiseksi levyksi ja nosta täytetyn levyn päälle. Painele kansilevy kämmensyrjällä täytteiden välistä kiinni ja leikkaa taikinapyörällä neliöiksi.

8. Voitele leivonnainen munalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta sekä seesaminsiemeniä.

9. Paista leivonnaista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 15 minuuttia.

Lue myös:

    Uusimmat