Peetu Piiroinen yllättyi hyvistä pisteistä – "Eka rani tuntui ihan turistilta"

Suomalaislumilautailija Peetu Piiroinen selvitti tiensä halfpipe-karsinnasta finaaliin. Kahden muun suomalaisen urakka päättyi karsintaan.

Kovatasoisessa karsintakilpailussa muille mallia näytti moninkertainen arvokisamitalisti Shaun White, joka marssi finaaliin huippupistein 98,50. Piiroinen oli karsinnan 11:s, kun 12 parasta etenivät jatkoon.

– Ihan hyvin meni loppujen lopuksi. Eka rani tuntui ihan turistilta, kun kaaduin heti alussa. Tavoite oli pysyä yksi rani pystyssä. Se toinen meni ihan hyvin. Vähän yllätyin, että tuli noinkin hyvät pisteet. Hieno homma – kiva olla finaaleissa, Piiroinen kommentoi olympiajoukkueen Twitter-tilillä.

Muista suomalaisista Markus Malin joutui pettymään, kun hän jäi sijalle 19. Loukkaantuneena kilpaillut Janne Korpi oli puolestaan 28:s.

– Eka lasku oli ihan hyvä ennen kuin kaaduin. Se olisi ollut varmasti ihan finaalikamaa. Tokalla me laskeskeltiin, että pienen downgreidaamisen pitäisi riittää. Peetulla oli aika samanlainen rani, ja se riitti. Näin siinä käy, kun käy kikkailemaan, Malin kommentoi.

Halfpipen olympiamitaleista mitellään keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat