Mainos

Pedofiilien kastraatiolaki läpi Puolassa

Puolassa on hyväksytty laki, joka sallii pedofiilien kemiallisen kastraation.

Uuden lain mukaan niiden pedofiilien, jotka on tuomittu alle 15-vuotiaan lapsen tai läheisen sukulaisen raiskaamisesta, on pakko läpikäydä kemiallinen terapia vapauduttuaan vankilasta.

- Toimenpiteen tarkoituksena on parantaa vangin mielenterveyttä, alentaa hänen libidoaan ja näin vähentää riskiä samanlaisen rikoksen uusimiseen, selvitti Puolan hallitus tiedotteessaan.

Lain hyväksymistä vastustivat ihmisoikeusjärjestöt, joiden mukaan pakollinen kemiallinen kastraatio rikkoo ihmisoikeuksia. Järjestöjen mukaan tervettä ihmistä rangaistaan rikoksesta ja sairasta ihmistä yritetään parantaa, mutta uusi laki kohtelee samaa ihmistä sekä terveenä että sairaana.

Pääministeri Donald Tusk sanoi viime vuonna kannattavansa vapaaehtoisesta kastraatiota lapsiinsekaantujille, joita hän kuvaili "turmeltuneiksi". Tuskin mukaan tuollaisista yksilöistä ei voi käyttää sanaa "ihminen".

- Siksi en usko, että ihmisoikeuksiin vetoaminen pätee tällaisessa tilanteessa, pääministeri lausahti.

Laki tiukentaa myös raiskauksien ja insestin vankeustuomioita. Voimaan tullakseen laki tarvitsee vielä parlamentin ylähuoneen hyväksynnän.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.