"Likainen taklaus" – Jesperi Kotkaniemi talutettiin ulos kaukalosta venäläisjätin antaman käsittelyn jälkeen

Montreal Canadiensin hyökkääjä Jesperi Kotkaniemi loukkaantui jääkiekon NHL-kierroksella Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Canadiens hävisi kotonaan Colorado Avalanchelle 2-3. 

Seuratoverit Artturi Lehkonen ja Joel Armia joutuivat auttamaan Kotkaniemen ulos kaukalosta jo ottelun toisella minuutilla. Avalanchen satakiloinen venäläispakki Nikita Zadorov liiskasi suomalaishyökkääjän voimalla laitaan, minkä seurauksena Kotkaniemi pyörähti holtittomasti ilmassa ympäri ja tuli niskoilleen alas jäähän (video alla). 

Näytti siltä, että Zadorov ojensi hieman oikeaa jalkaansa eteenpäin, mikä saattoi edesauttaa Kotkaniemen pyörähtämistä ympäri. Zadorov ei saanut tilanteesta rangaistusta.

– Zadorovin jalka nousi ja hän käytti ylävartaloaan Kotkaniemen pyöräyttämiseen. Minusta tuo oli likainen taklaus, Canadiensin päävalmentaja Claude Julien kommentoi Sportsnetin mukaan. 

– En tiedä, miten liiga näkee taklauksen, mutta kun keskustelin seurajohtomme kanssa, tulimme siihen johtopäätökseen, että tuo on rangaistava teko. Vaarallista peliä, Julien jatkoi.  

Juttu jatkuu videon alla. 


Luotsi vahvisti sen, ettei ottelun kesken jättänyt Kotkaniemi matkusta joukkueen mukana New Yorkiin perjantaiseen Rangers-kamppailuun. Kotkaniemi, 19, on ollut aiemmin tällä kaudella sivussa seitsemästä ottelusta.  

Avalanchen Mikko Rantanen sai tehoja kolmannessa peräkkäisessä ottelussa, kun hän syötti kaukaloon loukkaantumistauolta palanneen Gabriel Landeskogin osuman avauserässä. 

Ottelussa nähtiin myös suomalainen NHL-debyytti, kun Canadiens-pakki Otto Leskinen sai vastuuta reilut seitsemän minuuttia. 

Lue myös:

    Uusimmat