Pässi / Kaija Aarikka 1973

Kaija Aarikka suunnitteli Aarikan varmasti tunnetuimman tuotteen, pässin, vuonna 1973. Siis sillä kymmenluvulla, josta nyt ammennetaan sekä sisustukseen että pukeutumiseen muotoja, värejä ja kuvioita.

Pässi on valmistettu männystä. Vartalo ja villat ovat erikseen ja puuhelmistä muodostuva pinta tehdään käsityönä. Pässi kuuluu suomalaiseen kotiin ja se on kaikille tuttu.

Pässi on myös turistien suosiossa eikä vaan aivan tavallisten matkaajien vaan myös valtioiden korkeimpien johtajien ja muiden merkkihenkilöiden. Pässi löytyy mm. Walter Mondalelta, Nancy Reganilta ja Danny Kayltä, joka sai sen lahjaksi suomenvierailullaan ja oli siitä niin onnellinen, että kotimahansa palattuaan halusi aikaerosta piittaamatta keskustella sen luojan kanssa keskellä yötä. Hän oli saanut uurastaa jonkin verran saadakseen Kaija Aarikan puhelinnumeron.

Toinen upea tarina on Ahtisaaren Japanin vierailulta, jossa oli mukana suuri joukko suomalaisia merkkihenkilöitä. Heidän joukossaan oli myös Pässin tekijä, joka tunsi itsensä vähäisimmäksi kaikista. Keisarinna Mitsiko kuitenkin tunsi Kaija Aarikan esittelemättä ja kertoi omistavansa suuren upean Pässin! Sillälailla!

Kuvauksen Pässi Aarikka Oy 09-770 440


(t.i.l.a. osa 29, 22.12.2002)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja