Mainos

Partiolaisten kondomipulma ratkesi - järjestäjät käynnistivät jakelun

Suomalaisten partiolaisten kondomiongelma on ratkennut. Japaniin matkustaneiden leiriläisten varmuuskumivarasto jäi yllättäen tullin haaviin yhdessä muiden epäilyttävien tarvikkeiden kuten laastareiden ja huulirasvojen seurana. 

Liki tuhannen hengen jamboreejoukkue saa nyt ehkäisyvälineitä jakopisteistä eri puolilta leiriä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Japanin tulli yllätti Suomen jamboreejoukkueen viime kuussa, kun Suomesta leirille lähetetyt kondomit jäivät tullin haaviin.

Nyt ongelma on ratkennut. Suomalaisten lisäksi muidenkin osallistujamaiden partiolaiset huomasivat varmuusvälineiden tarpeellisuuden ja ottivat yhteyttä leirin japanilaisiin järjestäjiin.

Suomen jamboreejoukkueen viestintäpäällikkö Jussi Karhunen kertoo ei osaa tarkalleen sanoa, kuinka paljon leirikumeja on jaossa.

"Yllättävää lähestymistä saattaa tapahtua"

Leirin japanilaiset järjestäjät toivat kondomeja koko leirin käyttöön. Partiolaiset voivat hakea niitä jakopisteistä. Lisäksi ehkäisyvälineitä on jaettu leirilippukuntien johtajille.

Kondomijakelu on nostanut keskustelua internetpalstoilla. Osa on kauhistellut, kun nuorille jaetaan ehkäisyvälineitä.

– Mutta aika paljon on tullut kiittävää kommenttia, meitä on pidetty vastuullisina. Kun on paljon nuoria pitkään samassa paikassa, varaudutaan siihen, että saattaa tapahtua yllättävää lähentymistä, Karhunen sanoo.

Lämpöä jamboreella on riittänyt ilman fyysistä läheisyyttäkin. Päivälämpötilat leirialueelle ovat heiluneet 35 asteen tienoilla. Jamboree on tähän mennessä sujunut mallikkaasti, Jussi Karhunen kertoo.

Partiolaisten suurjamboreeta vietetään Japanissa 28. heinäkuuta – 8. elokuuta. Kaikkiaan leirille osallistuu noin 33 000 partiolaista 147 maasta. Suomesta leirille on lähtenyt noin 970 henkilöä. Leiriläiset ovat iältään 14–17-vuotiaita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.