Mainos

Japanin tulli yllätti suomalaisleiriläiset: Takavarikoi huulirasvat ja kondomit

Japaniin partiolaisten jättijamboreelle matkaavien suomalaisten reissu sai jo ennen leiriä erikoisen käänteen, kun Japanin tulliviranomaiset päättivät takavarikoida osan suomalaisten tarvikkeista. Tullin haaviin jäivät muun muassa kaikki kondomit.

– Me lähetettiin toukokuussa tavarakontteja liikkeelle meriteitse. Kaikenlaista tarpeellista, kuten telttoja, työkaluja – mitä nyt saattaa tarvita tällaisen pitkän leirin aikana, Suomen jamboreejoukkueen viestintäpäällikkö Jussi Karhunen kertoo MTV Uutisille.

– Siellä mukana oli myös Suomen punaiselta ristiltä lahjoituksena saadut tuhat kondomia.

Kondomien lisäksi tulliin jäivät myös leiriläisille tarkoitetut laastarit, sekä huulirasvat, joilla oli tarkoitus markkinoida ensi vuonna Suomessa olevaa suurleiriä.

– Se oli valitettava juttu, Karhunen toteaa.

– He pitivät tätä kaupallisena maahantuontina ja olivat sitä mieltä, että näitä ei voi tuoda vapaasti maahan.

Omat kondomit mukaan

Karhusen mukaan kondomeja ei ollut tarkoitus mitenkään erityisesti tuputtaa leiriläisille, vaan pikemminkin varautua siihen, että kysyjille on mahdollista antaa kondomeja.

– Meillä on realistinen käsitys siitä, kun on paljon nuoria samassa paikassa, niin on viisaampaa varautua niin, että kasvattaa fiksuun käyttäytymiseen myös näissä seksuaaliasioissa.

– Tällaista käytäntöä on ollut aikaisemmillakin suurleireillä

Nyt leiriläisiä aiotaan todennäköisesti opastaa tuomaan mukaan omat kondomit.

– Kyllä näin on varauduttava. Se voi olla muutenkin ihan fiksua nuorelle ihmiselle, kun on tällaisessa isossa tapahtumassa. Siellä voi silloin tällöin näitä leiriromansseja tulla, ja paljon on ihan pariskuntiakin syntynyt.

Partiolaisten suurjamboreeta vietetään Japanissa 28. heinäkuuta – 8. elokuuta. Kaikkiaan leirille osallistuu noin 33 000 partiolaista 147 maasta.

Suomesta leirille lähtee noin 970 henkilöä. Leiriläiset ovat iältään 14–17-vuotiaita, lisäksi leirillä töissä olevia täysikäisiä on noin kolmannes Suomen joukkueen vahvuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.