Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Parsaa, hollandaisekastiketta ja kinkkua

Julkaistu 25.07.2012 15:58(Päivitetty 30.08.2013 13:57)

Maistuvat parsat nautitaan hollandaisekastikkeen ja kinkun kera.

Parsatankoja
K inkkuleikkeleitä
Suolaa

Leikkaa parsan kuivat osat pois ja kuori tarvittaessa. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä. Tarjoa parsat kauniisti aseteltuina kinkun kanssa.

Hollandaisekastike:

175 g voita
3 rkl valkoviiniä
3 munankeltuaista
Suolaa ja valkopippuria
Puolikkaan sitruunan mehu
2 teelusikallista sokeria

Sulata voi kattilassa - mutta älä polta sitä! Anna sulan voin viilentyä hieman, jotta voin laktoosi painuu kattilan pohjalle. Laita toiseen kattilaan valkoviini, munankeltuaiset, suola ja valkopippuri. Vispaa rivakasti 30 sekuntia, kunnes kastikkeesta tulee kuohkeaa. Laita miedolle lämmölle liedelle, ja jatkaa vispaamista, kunnes kastike sakenee. Ota kattila pois liedeltä ja valuta kirkas, sula voi kastikkeen joukkoon koko ajan vispaten. Käytä vain kirkas voi, älä pohjalle jäänyttä laktoosia. Mausta sitruunamehulla ja sokerilla.

Lisää aiheesta:

Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta"Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisestaSaako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?Tässä on taatusti yksinkertaisin tapa poistaa avokadon kivi
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta

  • Eilen17:01
    Koirat

    "Ei ole lahjomista": Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta

  • Eilen16:38
    Ruoka

    Saako piparitaikinaa oikeasti syödä raakana?